Lično iskustvo

5 dana prala kosu samo vodom: Preseo joj čitav eksperiment!

Iskustva sa trendom pranja kose bez šampona su uglavnom pozitivna, ali kao i sve ostalo - ni to ne može da odgovara svakome

Hair & Makeup
Autor:
Ilustracija, Foto: Profimedia

"No poo" trend pranja kose bez šampona zahvatio je brojne devojke i žene širom sveta, pa je i novinarka portala miss7 odlučila da kaže "ne" šamponima i pet dana za pranje kose koristi isključivo vodu. Ovo je njeno iskustvo:

 

"Kako imam "prokletstvo" da kosu moram da perem baš svaki dan (ako ne želim da bude masna), tražila sam različita rešenja da se to napokon promeni. Tako sam guglajući naletela na "no poo" bjuti trend pranja kose samo u običnoj vodi. Čitala sam iskustva brojnih devojaka i žena koje su ga isprobale, a iskustva su bila uglavnom pozitivna, i nadala sam se da je to moj spas od svakodnevnog pranja kose.

 

Ipak, i tokom testiranja sam kosu prala svaki dan - što u nadi da će brže prestati da se masti, što zbog potreba o kojima ću pisati nešto kasnije. Za ovaj eksperiment trebala mi je samo voda sa česme i moja kosa. Pomislila sam:

 

Može li biti jednostavnije?

 

Prvi dan
Pre nego što sam krenula u ovaj eksperiment, očekivala sam da ću ostati bez pola kose i da će je biti nemoguće očešljati. Jasno je, dakle, da sam onda nakon prvog pranja bez šampona ostala u blagom šoku. Četka mi je samo klizila niz kosu, što mi se u poslednje vreme uz pomoć nekoliko preparata za negu kose nije događalo. Ok, to je bio prvi pozitivni šok, a onda je usledio i drugi. Kada sam osušila kosu, bila je tako sjajna i meka, ali nije imala nikakav miris. Ono što me je brzo probudilo iz sna o savršenom rešenju za masnu kosu bilo je, svakako, masno teme. Premda nije bilo tako strašno, bilo je dovoljno da ostatak dana provedem vezane kose. Pomislila sam: Sutra će sigurno biti bolje.

 

Jedno ulje rešava sve probleme s kosom: Za brz rast, manje masnoće i obnovljene vlasi bez peruti!

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Drugi dan
Kako sam rekla, ceo prvi dan provela sam u uverenju da će mi kosa nakon drugog pranja biti nešto manje masna i da možda neću morati da je vežem, ali rezultat je pokazao drugačije - bila je masnija nego prvog dana. Iako se i dalje jako lepo češljala (kao i prvog dana). Moram da napomenem da tokom ovog testiranja nisam koristima ama baš nikakve proizvode za negu kose, čak ni prirodne. Htela sam da vidim kako funkcionišu isključivo moja kosa i voda. To znači da šampon za suvo pranje nije dolazio u obzir pa sam i drugi dan provela na poslu vezane kose.

 

Treći dan
Pomislila sam da će treći dan biti prilično izazovan za moju kosu budući da sam veče pre provela u zadimljenom prostoru i da će moja kosa imati miris pepeljare čak i nakon pranja, ali sam se na kraju ponovno prijatno iznenadila. Iako se kosa pre pranja (i tokom) osećala na neprijatan miris dima, nakon što sam je osušila, taj miris je u potpunosti nestao. Kosa je jednostavno bila bez mirisa. I dalje sam je češljala lepše nego ikada pre i bila je sjajna i meka, ali je bila još masnija nego prethodnih dana. To je ponovno značilo samo jedno - vezana kosa!

 

Umesto šamponom, kosu perite ovim: Za zdravije vlasi, brži rast i veći volumen!

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Četvrti dan
Sada sam već postala svesna da mi je kosa svakim danom sve masnija i da joj bez šampona nema pomoći. Već tada sam bila na "li-la" da je ponovo operem šamponom jer je bilo prilično jasno da moj eksperiment neće imati pozitivan zaključak. Ipak, u meni je tinjala neka nada da će se situacija preokrenuti u moju korist i da ću sutra osušiti kosu, a ona neće biti masna. Odlučila sam da pokušam još jedan dan.

 

Peti dan
Peti, a ujedno i poslednji dan ovog testiranja kosa mi je, očekivano, bila najmasnija. To je bilo sasvim dovoljno da je još iste večeri operem šamponom, i to sam je šamponirala dva puta (inače jednom) jer joj je, očigledno, hronično nedostajao šampon. Moram da priznam da mi je već postalo stvarno neprijatno da izlazim među ljude s tako masnom kosom pa sam, zapravo, zbog toga prekinula testiranje koje je trebalo da potraje mnogo duže.

 

Na kraju sam zaključila da više neću sprovoditi ovakve eksperimente i da ću se, ipak, čvrsto držati šampona i drugih proizvoda za negu kose, bez obzira što sam se tokom ovog testiranja lakše češljala.

 

Izgledajte savršeno i na plaži: Ovo su najlepše letnje frizure! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...