Bolji izgled kože

Saveti za šminkanje nakon 30-e: Osvežite izgled, vratite sjaj, izgledajte mlađe!

Trebalo bi svakako da izbegavate mat podloge i tamne nijanse rumenila, a izgled možete da osvežite svetlijim nijansama ruža koji će vašim usnama dati punoću

Nega
15:58h Autor:
Saveti za šminkanje nakon 30-e: Osvežite izgled, vratite sjaj, izgledajte mlađe!
Foto: Profimedia

Većina žena upadne u rutinu kad je u pitanju način šminkanja te se najčešće godinama ulepšava na isti način. Međutim, ukoliko unesete male promene u način šminkanja, novi izgled vas može znatno pomladiti i to u trenutku. Posle tridesete godine trebalo bi svakako da izbegavate mat podloge i tamne nijanse rumenila, a izgled možete da osvežite svetlijim nijansama ruža koji će vašim usnama dati punoću.

Kreme za podlogu su savršeno rešenje kada imate više od 30 godina, jer koža polako gubi sjaj, a pojavljuju se i sitne bore. Na tržištu sada postoje proizvodi koji sužavaju pore, izglađuju bore, smanjuju masnoće i daju licu zdrav sjaj.

Sve to pomaže stvaranju boljeg izgleda kože. Izbor podloge je vrlo bitan. Prozračne formule koje reflektuju svetlo čine vaš ten svetlijim i svežijim. Izbegavajte mat podloge i podloge u prahu jer one mogu umrtviti kožu i naglasiti bore. Koristite kremaste formule sa satenskim sjajem koje možete nanositi samo na mesta na kojima je to potrebno zbog izjednačavanja sa ostatkom tena, kao na primer T zona.

Odložite bore, sakrijte tamne fleke: Vodič za negu kože posle tridesete!

foto: Profimedia

Rumenilo može pomoći da izgledate mlađe, ukoliko odaberete pravu nijansu. Nemojte koristiti smeđe, sive i pepeljaste nijanse. Takođe izbegavajte smeđe bronzere, jer čine da koža deluje isušeno. Koža prirodno gubi pigment kako stari, tako da je rumenilo savršeno osvežava lice. Nežno roze i boja breskve izgledaju prirodno. Ne nanosite rumenilo ispod jagodica jer vam lice može izgledati upalo. Nasmejte se ispred ogledala kako biste videli gde su vam jabučice na obrazima i na to mesto nanesite rumenilo.

Što se tiče senki za oči, mineralne senke savršeno reflektuju svetlo i čine oči otvorenijima. Što ste stariji, pravilo je da je manje više. Što se tiče boja, crne nijanse senki mogu učiniti da izgledate starije. Smeđe, bakarne i boje cigle idu dobro na plave, boja šljive i breskve na zelene, a tamnije nijanse breskve i roze nijanse na smeđe oči. Svetle nijanse na pregibima kapaka i ispod obrva takođe otvaraju oči.

Kada je u pitanju ruž za usne, činjenica je kako s vremenom usne gube svoju punoću i postaju bleđe, ali postoje trikovi kako im sve to vratiti. Dobar izbor nijansi su ružičaste, boje breskve i crvenkasto-ljubičaste. Koristite hidratantne, kremaste i polu-sjajne ruževe jer mat ruževi čine vaše usne starijima. Takođe možete dodati sjaj preko svog uobičajenog ruža, što će usnama dati efekat punoće. Ukoliko pre ruža koristite olovku, to će pomoći da vaše usne imaju izgled punoće, ali pazite da je olovka u istoj nijansi kao i ruž.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs