Utičite na svoju kožu

Odložite bore, sakrijte tamne fleke: Vodič za negu kože posle tridesete!

Na policama drogerija možete pronaći niz proizvoda koji obećavaju usporavanje staranja i odlaganje bora, ono što je na vama jeste da se odlučite za proizvođača kom verujete i sa čijim ste proizvodima bili zadovoljni

Nega
Autor:
Odložite bore, sakrijte tamne fleke: Vodič za negu kože posle tridesete!
Foto: Profimedia

Činjenica je da starenje ne možemo da zaustavimo, ali pravilnom negom kože prve borice i male znakove starenja koje verovatno samo vi primećujete moguće je odložiti.

U tridesetim je vreme da među proizvode za negu kože ubacite i anti ejdž proizvode. Dobra je vest da anti ejdž nega nikad nije bila dostupnija ni raznovrsnija. Na policama drogerija možete pronaći niz proizvoda koji obećavaju usporavanje staranja i odlaganje bora, ono što je na vama jeste da se odlučite za proizvođača kom verujete i sa čijim ste proizvodima bili zadovoljni. Druga, nama uvek draža opcija su prirodni proizvodi, između ostalog kao najdelotvorniji pokazali su se ulje divlje ruže i ulje smilja.

Magičan sastojak pegla lice, uklanja crvenilo i tamne fleke: Sve što treba da znate retinolu!

foto: Profimedia

U tridesetima se uz prve borice pojavljuju i mrlje od sunca na koje možete uticati unosom cinka i vitamina A, C i E. To su prve sitne bore koje nazivamo mimičke bore, a uzrok im je smejanje, mrštenje, stres i suva koža. U tridesetima koža više nije tako elastična i ćelijama je potrebno više vremena da se regenerišu u odnosu na dvadesete. Ako je već ne koristite, krajnje je vreme za kremu za područje oko očiju, na tom području koža je tanja i osetljivija stoga zahteva dodanu negu.

Glavni problem koji nastaje jeste promena u strukturi kože, ćelije se više ne obnavljaju jednakom brzinom što može dovesti do neujednačenog tena i kože bez sjaja. Kod nekih žena već u ranim tridesetim počinju da se pojavljuju smeđe mrljice na licu, na koje možete utecati kremama za lice sa visokim zaštitnim faktorom.

Bore nisu tako strašne kao što zamišljate, ipak svi želimo što duže da zadržimo mladolikost pa je vreme da malo više vremena posvetite svojoj koži, to podrazumeva i češće korištenje pilinga, on mora biti nežan i delotvoran, a bilo bi idealno koristi ga dva puta nedeljno. Pilinzi ili maske na bazi retinola i AHA kiselina samo su neki od saveznika u jačanju i učvršćivanju kože.

Epidermis je spoljni sloj kože koji deluje kao štit od štetnih uticaja i obnavlja se preko noći, stoga je san ključan za lepu kožu.

Ne zaboravite vrat, osim područja oko očiju vrat je takođe područje koje među prvima otkriva znakove starenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs