prirodno besprekoran ten

Zaboravite na skupe pudere i korektore: 4 saveta za savršen ten!

Ako želiš da se odmoriš od nanošenja pudera, pronašli smo ove savete koji tako lepo neguju kožu da ti maskiranje kroz koju nedelju neće ni biti potrebno

Nega
Autor:
Zaboravite na skupe pudere i korektore: 4 saveta za savršen ten!
Foto: Shutterstock

Lep ten je nešto što želi svaka žena, ali s godinama postaje prava gnjavaža nanositi puder svaki dan, a takođe, bilo bi zdravije za kožu da nam nije stalno pod slojem šminke. Ako želiš da se malo (ili zauvek) odmoriš od nanošenja pudera, pronašli smo ove savete koji tako lepo neguju kožu da ti maskiranje kroz koju nedelju neće ni biti potrebno.

Jedino zapamti - ovo ne dolazi preko noći - strpi se i budi dosledna nekoliko nedelja- a onda uživaj u svom blistavom, prirodno besprekornom tenu!

1. Masiraj lice

Masaža lica kod kozmetičarke daje trenutni lifting, ali, nažalost, taj efekat ne traje dugo. Zato bi bilo dobro da sama naučiš neku tehniku za masažu i sama izmasiraj lice nekoliko puta nedeljno. Masaža pomlađuje kožu lica, jer poboljšava cirkulaciju na površini kože, a i doprema više aktivnih materija iz preparata u kožu.

Za savršen ten: Rešite se ožiljaka i fleka kućnim lekovima

foto: Shutterstock

2. Koristi kiseline

Koža izgleda sivo, beživotno i umorno najčešće zbog nakupljenih mrtvih ćelija kože i zato bi redovno trebali raditi piling. Ćelije naše kože se prirodno obnavljaju svakih 28 dana, ali kako starimo, ovo razdoblje obnove se produžava, a piling jednom nedeljno će to ubrzati. Dermatolozi preporučuju pilinge s kiselinama, poput glikolne ili mlečne. One će odmah popraviti izgled tvojih pora i dati svežinu licu. Pilinzi sa česticama koji mehanički uklanjaju mrtve ćelije nisu baš drage dermatolozima, jer dosta oštećuju zaštitni sloj kože.

3. Dodaj vitamine

Vitamin C je poznat po tome da odmah daje sjaj licu, ali kad se koristi duže vreme, on uklanjanja pigmentacijske mrlje, pomaže stvaranju kolagena, čini lice blistavijim i zaglađuje bore. Takođe, vitamini A, E i B3 imaju sjajne učinke na kožu. Zato se isplati uložiti u jedan dobar vitaminski serum koji ćeš redovno koristiti (oni s vitaminom C su prilično skupi, ali uteši se da uskoro više nećeš trošiti na pudere, korektore i sredstva za uklanjanje šminke).

4. Namaži ulja

Kad se masiraš, učini to nekim prirodnim uljem poput ulja noćurka koje je bogato omega-3 kiselinama i lepo hidrira ili uljem ploda divlje ruže - ono polako ujednačava ten i odstranjuje mrlje s lica. Jedino što vam je potrebno za savršen ten: Zlatna maska Indije za potpuno čisto lice!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs