KAKO VAM SE DOPADA?

SAVRŠENO ELEGANTNA KOSA, UZ MINIMUM TRUDA: Ova boja kose je HIT sezone, poznate dame već poludele za njom!(FOTO)

Glumica Margo Robi već je isporobala ovaj novitet, i svoju platinasto plavu boju kose zamenila bronde trendom.

Hair & Makeup
Autor:
Foto: Profimedia

Početkom godine glumica Margo Robi pojavila se na crvenom tepihu s dužim valovitim bobom crvenkaste nijanse, što je bila prva promena, jer je glumica dugo furala izrazito plavu nijansu kose. Taj ležeran i razigran izgled sada je zamenila znatno elegantnijom frizurom kojom je, osim novog izgleda, otkrila novu boju kose, a ona će, prema rečima stručnjaka, biti pravi hit u svetu frizura.

Na nedavno održanoj premijeri filma 'The Suicide Squad' filmska zvezda(31) pokazala je novu frizuru: ravna i sjajna kosa, bez šiški i u vrlo trendi boji bronde, bila je zaslužna za njen profinjen i vrlo elegantan izgled, s dozom ležernosti.

Upravo tu boju, koja je dobila naziv bronde, stručnjaci ističu kao hit boju koja će ove sezone biti jedna od najtraženijih. S tamnijim smeđim korenom i vrhovima obojenim u nekoliko nijansi svetlijim tonovima gotovo plave boje, ovaj izgled kose pravi je vladajući trend u poslednjim danima leta. Neki nastanku trenda pripisuju ređe odlaske kod frizera usled pandemije, ali ovaj izgled omogućava ležeran i nesavršeno sjajan izgled.

Kako Margo Robi nosi bronde, novu hit boju kose

Bronde je znatno prirodnija varijanta potpuno posvetljene kose, ali ono što svakako valja izbegavati jak je i naglašen rez između tamne prirodne boje kose i vrlo svetlih vrhova. Mek i postepen prelaz postiže se pojedinačno obojenim pramenovima. Dobar izbor pri tome je tehnika balejaž jer stvara elegantan višebojni izgled koji se poigrava različitim nijansama i prelazima, pa vidno osvežava kosu.

Bronde najbolje izgleda na dužoj kosi s elegantnim razdeljkom na sredini, s tek ponekim valovitim pramenom, a Margo je ovaj put bazirala njenu boju na umereno smeđem tonu jer se idealno uklapa s njenom nijansom kože.

Umesto preterano plavog tona kose, kakav je imala za potrebe uloge Harli Kvin u filmu 'The Suicide Squad', Margo sada nosi toplu nijansu plave, a ona njenoj prirodnoj boji daje novi sjaj i minimalan odsjaj prilikom bojanja.

Kako obojati kosu u boju bronde

Svako to, poput Margo Robi, već ima tamnoplavu kosu ne mora napraviti veliku promenu. Uz pomoć tehnike bajejaž, dovoljno je obojati samo nekoliko pramenova i posvetleti vrhove. U slučaju svetlije prirodne boje preporučljivo je prvo potamneti koren kose.

Obično je dovoljna jednostavna nijansa, samo nekoliko tonova tamnija od prirodne, a zatim se nekoliko pramenova boji u svetlije nijanse. Za bolji rezultat i izgled preporučljivo je to učiniti u dva navrata, s nekoliko dana pauze između bojanja. Osim boljeg izgleda boje, takav pristup značajno više štedi kosu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...