inspirišite se

5 frizura poznatih koje ćemo kopirati u 2021. godini: Šik kaciga i kosa koja se namešta za sekund! (FOTO)

Poznate osobe nepresušan su izvor inspiracije kada su u pitanju frizure i šminka. Često nas nadahnjuju svojim rutinama, ali složićemo se svi da nam najviše ideja daju kada su u pitanju frizure.

Nega
Autor:
5 frizura poznatih koje ćemo kopirati u 2021. godini: Šik kaciga i kosa koja se namešta za sekund! (FOTO)
Tejlor Svift, Foto: Profimedia

Scenario je već dobro poznat: u omiljenom magazinu zapazimo određenu frizuru na poznatoj ličnosti (ili u modernije vreme, na društvenim mrežama), i tu fotografiju prvom prilikom, pri prvom sledećem susretu sa svojim frizerom nosimo kao prezentaciju izgleda koji želimo da ‘skinemo. Nekad je to vrlo uspešno, nekad manje uspešno, pa se na kraju sve se svodi na to kakva je ekspertiza i frizerskog stiliste i kakva je kosa na kojoj se željena frizura radi, a u tom slučaju uvek treba biti realna prema samoj sebi i svesna eventualnih ograničenja.

Mi smo u nastavku izdvojile 5 frizura poznatih ličnosti koje su već zavladale medijskim prostorom i kojima se u 2021. godini predviđa najveći bum. Možda neka od njih inspiriše i vas na promenu – koliko god ona mala ili velika bila, doneće vašem izgledu super osveženje.

THE RACHEL FRIZURA

Inspirisana kultnom frizurom Rejčel Grin iz prve sezone Prijatelja, ali u novom, osveženom i bitno modernijem izdanju, poluduga kosa s nekoliko slojeva istakla se među najpoželjnijim frizurama i najvećim bjuti trendovima već za 2020. godinu. Ono što se činilo kao novi vrući trend, čini se da je tek bila najava za 2021. godinu i kulminaciju popularnosti ove frizure koja je obeležila 90-te godine prošlog veka.

SUPER SLOJEVITI BOB

Glumica Džejmi King u poslednjih godinu dana stalno eksperimentiše s kratkom kosom, koketira s različitim stajlinzima i ujedno nam pokazuje koliko ova dužina može biti svestrana. Njen stilista Ted Gibson zaista ima zlatne ruke, jer svaka njegova frizura na glumici izgleda genijalno. Poslednji rez za Džejmi bio je ovaj super slojeviti bob, koji deluje poput šik kacige, a inspiraciju vuče iz ludih 70-ih.

RAVNI BOB

Još jedan bob osvaja svet poznatih, a dolazi kao alternativa onom slojevitom. Naravno, reč je o ravnom bobu, koji je u kombinaciji sa šiškama bio jedna od najpopularnijih frizura na jesen 2020.

Bob, kao što vidimo, zaista ne izlazi iz mode već godinama i koliko god vam možda već dosadna bila ova frizura, razmislite o tome koliko vam mogućnosti oblikovanja zapravo omogućuje. Plus – super je jednostavna za održavanje.

MODERN SHAG

U vreme kada svi tražimo frizuru koja je svestrana i jednostavna za održavanje, ne čudi da kultna frizura iz ’70-ih doživljava svoj veliki povratak. Modern shag je ultimativna, frizura koja retko koga ostavlja ravnodušnim. Slojevita je, pomalo neuredna i puna teksture i čini osvežavajuću promenu na dugoj, ali i kraćoj kosi. Ne morate mnoho raditi na oblikovanju frizure jer su tekstura i oblik već ‘urezani’ u nju.

NOVO LICE PIXIE FRIZURE

Kada vidimo dobar piksi , poželimo u trenu da se ošišamo na kratko! Najnoviji primer koji nas je osvojio jeste frizura poznate glumice Selme Bler: mladalački zaigrano, puno volumena i dinamike… Ujedno i dokaz da kosa ne mora biti duga kako bi se postigla ženstvena i tako moćna frizura. Verujemo kako će ovaj stil kopirati mnoge žene koje se odluče na promenu, ali i rasterećenje, jer ovaj piksi oblikuje se onako kako vi želite, bukvalno u sekundi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs