poslušajte stručnjake

Frizeri otkrivaju: Ovo su razlozi zbog kojih vam se kosa brzo masti, odmah prestanite!


Masno teme je čest problem zbog kojeg žene posežu za svim mogućim preparatima za negu

Nega
15:27h Autor:
Frizeri otkrivaju: Ovo su razlozi zbog kojih vam se kosa brzo masti, odmah prestanite!
Foto: Shutterstock

Masna kosa je čest i veliki problem jer izgleda neuredno, slepljeno i prljavo, a stručnjaci sada otkrivaju koji su zapravo uzroci.

Iako mnogi misle da upotreba pogrešnog šampona i regeneratora, kao i prečesto pranje kose, dovode do ovog problema frizeri kažu da to nije tako.

Naime, prema njihovom stručnom mišljenju, jedan od mogućih uzroka je prljava četka za kosu. Ona može biti leglo raznih bakterija, posebno ukoliko redovno koristite proizvode za oblikovanje.

Čudotvorne maske za kosu: Uklanjaju perut, pospešuju rast i vraćaju sjaj - ove recepte morate da zapišete!

foto: Shutterstock

Nakupljena prašina i ostatak proizvoda stvoriće začepljeni instrument koji će se preneti u vašu čistu kosu, objašnjavaju frizeri.

Takođe, zavezana kosa preko noći je uzrok zbog čega se kosa brzo masti.

Naime, kad tokom noći zavežete kosu, sva se vaša prirodna ulja koncentrišu na teme. To sprečava da se ulja rasporede na ceo pramen kose ostavljajući kosu masnom u blizini područja korena.

Ako su spoljašnji uslovi takvi da je visok spoljni nivo vlage, kosa će zbog toga biti i masnija. U tom slučaju, najbolje je u vlažnije doba godine uskladiti njegu kose.

Serumi za sjaj kose su vrlo popularni, ali ako ih utrljate blizu temena gde već ima puno ulja, kosa bi mogla izgledati vrlo masno. Da biste to sprečili, koncentrišite serum prema sredini vlasi, a zatim prema krajevima.

Prema mišljenju stručnjaka, stalno dodirivanje vaše kose prenosi ulja s vrhova prstiju i ruku na pramenove i to nije dobra ideja.

Nedostatak vitamina B takođe može biti jedan od razloga masnije kose, kao i hormonske promene.

Korišćenje pogrešnih proizvoda za kosu i perut takođe mogu biti "krivci" masnije kose, te treba obratiti pažnju šta je to što vam ne odgovara i pokušajte to iskoreniti, a kosi vratiti sjaj i lepotu.

Šminkeri pronašli idealnu nijansu: Ova boja karmina odlično stoji svim ženama! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs