IZBEGNITE IH

Pet grešaka u šminkanju koje čine da vam oči izgledaju sitne: Evo kako da ih izbegnete i dobijete wow efekat!

Da li svaki put kada se šminkate želite da učinite da oči izgledaju krupnije nego što jesu? Ipak, koliko god da se trudile, verujemo da ti se dešava da one nekada izgledaju sitnije i nedovoljno efektno.

Nega
09:39h Autor:
Pet grešaka u šminkanju koje čine da vam oči izgledaju sitne: Evo kako da ih izbegnete i dobijete wow efekat!
Foto: Shutterstock

To može lako da se desi kada se previše zaigrate sa ajlajnerom ili tamnom senkom, pa rezultat ne ispadne onakav kakav ste zamišljale da će biti. Verovatno je da činite neke od ovih pet grešaka u šminkanju.

1. Koristite crni ajlajner ili crnu olovku za iscrtavanje vodene linije kapka

Da li ajlajner čini da oči deluju sitnije? Da i ne. Potpuno oivičavanje očiju crnom bojom - čini!

Znamo da crna boja čini vaše oči istaknutijim, ali opet, može lako da učini da one izgledaju sitnije. Vaše oči izgledaće otvorenije ukoliko koristite beli ili nude ajlajner. Svetla boja ih otvara i čini da izgledaju okruglije i veće.

Ako već želite da koristite crnu, nemojte da iscrtavate vodenu liniju kapka. Iscrtajte tanku liniju odmah iznad gornjih trepavica, ili tik ispod linije donjih trepavica.

2. Preterivanje sa veštačkim trepavicama

Ovo vam zvuči nemoguće? O da, itekako je moguće! Ako obožavate veštačke trepavice, pazite da ne preterate, jer mogu izgledati "teško" na kapcima. Ne samo da će tako izgledati, nego ćete i osećati tu težinu i izgledati potpuno smešno.

Ako ne želite da se odreknete veštačkih trepavica, odlučite se za one koje izgledaju prirodnije i nisu "too much" i sa kojima nećete imati osećaj težine.

3. Pogrešno šminkaš "smokey eyes"

Za savršeni smokey-eye izgled potrebno je mnogo veštine, vežbe, ali i bezgranično puno strpljenja. E sad, osim svega ovoga, potrebno je i usavršiti tu tehniku šminkanja za vaš oblik očiju.

Na primer, ako imate spuštene kapke, nanošenje tamne senke preko celog kapka može još više naglasiti vaš gornji kapak i učiniti da izgledate umorno i čudno. Samo odgovarajući smokey-eye čini da vaše oči izgledaju krupno i dramatično.

4. Pogrešno iscrtavate ajlajner

Način na koji nanosite ajlajner je isto toliko važan za vaš oblik očiju kao i smokey-eye. Ako je linija predebela, vaše oči će delovati sitnije. Ako je luk sa spoljašnje strane očiju predugačak, isto mogu delovati sitnije. Opet, ukoliko uokvirite cele oči, takođe mogu izgledati manje nego što jesu, a to nije poenta.

5. Ne koristite korektor kada imate tamne kolutove ispod očiju

Ozbiljan nedostatak sna se odmah vidi na našem licu, a pogotovo na očima. Svi će pre zapaziti vaše podočnjake, nego najlepše našminkane oči. Srećom, rešenje je vrlo jednostavno. Korektor će u trenutku učiniti da izgledate svežije, a vaše oči odmornije, a samim tim i otvorenije.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs