ČUVAR LEPOTE

Briše bore, obnavlja oštećenu kosu i jača nokte: Ovo ulje je nešto najbolje što žena može sebi da priušti!

Ovo ulje je zaslužno za blistav izgled svake žene

Nega
Autor:
Briše bore, obnavlja oštećenu kosu i jača nokte: Ovo ulje je nešto najbolje što žena može sebi da priušti!
Foto: Shuterstock

Osim za pripremu ukusnih jela, maslinovo ulje, se može koristiti i u bjuti ritualima. Pokazalo se kao odličan saveznik ženske lepote i negovanog izgleda.

Maslinovo ulje je bogato vitaminima, mineralima i prirodnim masnim kiselinama, a sadrži i vitamine A i E. Sve to ga čini pogodnim za negu lepote.

Evo kako ga možete iskoristiti:

1. Uklanjanje bora

Maslinovo ulje pomaže koži da održi mladalački izgled i sjaj, hidrira kožu, održava elastičnost i mekoću. Takođe, maslinovo ulje pomaže ćelijama kože da se regenerišu. Antioksidanti u maslinovom ulju pomažu u usporavanju procesa starenja, dok vitamin E štiti kožu od UV zraka, a oleinska kiselina regeneriše kožu i deluje protivupalno.

Ostale pogodnosti uključuju hidrataciju kože i čine je mekom i glatkom. Osim toga, primenom maslinovog ulja za lice, neće doći do začepljenja pora. Koristi se i prikladno je za negu osetljive i suve kože lica.

Napomena: Ukoliko imate masnu kosu, izbegavajte upotrebu maslinovog ulja.

foto: Shutterstock

Masku za lice možete napraviti i sami kod kuće. Za pripremu biće vam potrebno:

  • 1 kašičica devičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašičica jogurta
  • 1 krastavac

Priprema:

Krastavac dobro ispasirati, a zatim dodati jogurt i ulje. Ostavite masku 10-15 minuta na vašem licu, a zatim isperite mlakom vodom. Lice očistite peškirom i divite se sjaju vaše kože.

2. Jačanje noktiju

Osim što uklanja bore, maslinovo ulje se može koristiti i za negu noktiju i pospešivanje rasta.

Svako veče pred odlazak u krevet utrljajte malo maslinovog ulja na nokte, sačekajte nekoliko minuta da se upije i zatim odstranite višak. Za nedelju dana primetićete prvo poboljšanje u izgledu noktiju.

3. Snažnija kosa

Ako je vaš problem suva kosa i lomljivi vrhovi – zbog sunca, sušenja fenom ili čestog farbanja – rešenje se, opet, krije u maslinovom ulju.

Pomešajte pola šoljice maslinovog ulja i dva izmućena jaja. Smesu nanesite na vlažnu kosu i umotajte u peškir. Sačekajte 30 minuta i zatim isperite mlakom do hladnom vodom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs