Dobrodošle, osamdesete

Sitne lokne su ponovo in: Evo kako da ih napravite kod kuće!

Po uzoru na Dženifer Grej iz kultnog filma "Prljavi ples"

Nega
Autor:
Sitne lokne su ponovo in: Evo kako da ih napravite kod kuće!
Foto: Profimedia

Prelomljeni talasi su unazad nekoliko godina vladali svetom frizura, ali sa 2020. godinom dolazi novi/stari trend kovrdža!

Najlakše ćemo objasniti o čemu se radi ako te podsetimo lokni glumice Dženifer Grej iz filma "Prljavi ples". Ona je tada nosila baš takvu frizuru koja se iz 1980-ih ponovno vraća među trendove.

Mnoge ikone te dekade, od Madone i Šer do Meg Rajan, kovrdžale su kosu baš ovako, a ako i vi želite da isprobate ovaj ženstveni trend, evo šta treba da znate!

Obnavlja iz korena: Stavila je ovu masku na kosu, nakon 20 minuta nije mogla da veruje kakvu promenu je doživela!

foto: Profimedia

Za ovakvu frizuru nije striktno potreban odlazak kod frizera

Možete je i sami napraviti kod kuće. Potrebni su vam starinski metalni vikleri s gumicama ili stajler za sitne kovrdže, kao i lak za kosu.

Kosa se kovrdža na dva načina

1. Sa metalnim viklerima

Operite kosu i dobro je prosušite peškirom, zatim se očešljajte. Ako vam je kosa tanka, nanesite malo pene ili spreja za volumen. Nakon toga odvajajte pramen po pramen i umotavajte u metalne viklere s gumicom. Kada celu kosu uvijete u viklere, zamotajte kosu maramom. Pustite da odstoji preko noći, a ujutro sve skinite. Frizuru finiširajte širokim češljem i lakom za kosu.

10 fotografija koje dokazuju da frizura menja izgled: Od ružnog pačeta do lepotice! (FOTO)

Bela Hadid
Bela Hadidfoto: AP / Evan Agostini

2. Pomoću uređaja za sitne lokne

Operite kosu i osušite je dobro fenom, zatim odvajajte pramen po pramen i motajte oko uvijača. Pramen držite oko minut na uvijaču ili kada osetite da je dovoljno toplo. Na kraju po potrebi rasčešljajte kosu širokim češljem i fiksirajte lakom.

Frizerski saloni, pak, ovu frizuru prave "dugotrajnijom" - pomoću mini vala.

Ovu frizuru rado nose mnoge slavne devojke poput Rite Ore, Tejlor Svift, Bele Hadid... Loknama daje prirodan izgled i deluje na svaki tip kose, samo je bitno da je kosa duža od deset centimetara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs