Isprobajte ih

Moderne frizure koje podmlađuju: Samo za zrele žene! (FOTO)

Svaka žena mora da promeni bar tri frizure tokom svog zrelog života! Kako će inače da otkrije onu koja joj najlepše stoji?

Nega
Autor:
Moderne frizure koje podmlađuju: Samo za zrele žene! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Za žene koje su proslavile pedeseti rođendan, stručnjaci za frizure savetuju nošenje kraćih frizura iz dva razloga: novi imidž daje više samopouzdanja ženi, a i ženska kosa se tanji usled hormonske promomene koja dolazi s godinama i mnogo lepše kosa izgleda kada je sveže stilizovana.

Zbog svega ovoga predlažemo vam 4 moderne frizure koje podmlađuju:

1. Dugi bob

Ako ste tip žene koja voli dugu kosu, ali joj godine to više ne dozvoljavaju, naš predlog je dugi bob.

"Kosa do ramena je odličan kompromis. Dovoljno jedugačka za rep, ali i dovoljno kratka da izgleda zdravo i stilizovano," kaže Geri Ledi, frizer iz Njujorka.

Dugi bob možete fenirate na ravno ili da uvijate u lokne, zavežete ili "izgužvate" posle pranja - izbor je na vama.

2. Mekane lokne

Upsostavite savršenu kontrolu nad svojom kosom i svaki pramen pretvorite u mekane lokne. Kosa ošišana stepenasto do ramena, može lepo da se uvije u mekane lokne koje će ublažiti bilo koji izraz lica. Stručnjaci kažu da ovakva frizura savršeno ublažava oštre bore koje vremenom dobija žensko lice. Da li ćete kosu uviti figarom, presom, vrućim viklerima - izbor je vaš! Samo ne zaboravite kapi za kosu koji će zaštiti vrhove od oštećenja.

3. Šiške

Duge, ravne šiške mogu lepo da maskiraju bore na čelu. "Zrelim ženama najviše laska dugi bob koji se dijagonalno seče i koga prate ravne duge šiške koje se spuštaju do korena nosa," kažu stručnjaci. Ne zaboravite, ovakva frizura zahteva često pranje i feniranje i nije za one žene čija je kosa sklona kovrdžanju.

4. Stepenasto šišana kosa

Ukoliko imate gustu i tešku kosu, predlažemo stepenasto šišanje koje mogu da izvedu samo dobro obučeni frizeri. Dobro ošišana kosa će lepo da se "složi" i neće zahtevati dodatnu negu.

"Stepenasto ošišana kosa ublažava bore na licu i deluje mladalački," kaže Geri Ledi.

Ovako ošišana kosa zahteva redovno nanošenje maske kao i dobru četku za feniranje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs