Stoji svakome

Šik punđa za 5 minuta: Za baš svaku priliku, odlično kamuflira prljavu kosu! (VIDEO)

Nema šanse da vam ne uspe

Nega
Autor:
Šik punđa za 5 minuta: Za baš svaku priliku, odlično kamuflira prljavu kosu! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen / Alex Gaboury

Nema potrebe za frizerom baš svaki put kada idete na neku svečanost ili jednostavno želite da kosi podarite malo elegancije!

Postoji toliko frizura koje se prave za nekoliko minuta, a bukvalno nema šanse da vam ne uspeju! Jedna od njih je i šik punđa "francuski konopac"koju vam danas predstavljamo!

Ova punđa je savršen izbor kako za odlazak na posao i izlazak, tako i za svečanosti, ali i za momente kada nemate vremena da operete kosu.

Očešljajte kosu, pa sa desne strane uzmite dva pramena širine oko 1 centimetar. Ako imate šiške ili volite da vam neki pramen ostane da slobodno pada, odmah ih izdvojite.

Počnite da pletete "konopac" tako što ćete prebaciti desni pramen preko levog, tako da levi sada bude ispod i "postane desni. Nadalje ćete u svaki "desni" pramen dodavati još malo kose i prebacivati preko levog.

Banana punđa: Najbolja i najjednostavnija frizura za prljavu kosu, idealna i za posao! (VIDEO)

foto: Youtube Printscreen / Alex Gaboury

Vodite računa da "konopac pletenicu" lepo zategnete u predelu iza ušiju, kako ne bi ostala suviše labava. Pletite sve do vrata, pa vežite gumicom.

Ostatak kose (rep) ponovo podelite u dva pramena i prebacujte jedan preko drugog u smeru kazaljke na satu, sve do kraja, a prilikom vezivanja na kraju pomoću gumice napravite mini punđicu, kako kraj repa ne bi bio suviše dugačak i eventualno štrčao iz punđe.

Top 4 frizure za žene posle 40: Dvostruko podmlađuju! (FOTO)

foto: Youtube Printscreen / Alex Gaboury

Preostalo je još da "zavrtite" ispleteni rep u punđu, takođe u smetu kazaljke na satu. Pričvrstite sa nekoliko ukosnica i vaša šik frizura je gotova!

Napomena: Da punđa ne bi pala, kada je pričvršćujete ukosnicama, koristite više i hvatajte što manje kose sa jednom šnalicom.

Ako jednom ukosnicom uhvatite previše kose, brzo će skliznuti, a vi ćete ostati sa neurednom kosom i izgubljenim vremenom i trudom.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs