Sigurno ste već "milion puta" jeli grčku salatu, ukusnu kombinaciju paradajza, krastavca, fete ili sličnog sira, maslina, drugih dodataka...
Ova salata je neosporno osvežavajuća i ukusna, ali kod nekih može da izazove gasove ili bol u stomaku, evo i zašto, i kako da taj problem rešite!
Paradajz i krastavac ne bi trebalo da se nađu zajedno u salati, jer zbog različitog vremena varenja mogu da vam naprave stomačne probleme.
Supersalata poboljšava rad štitne žlezde: Bomba za zdravlje! (RECEPT)

Mešanje namirnica koje imaju različito vreme varenja može da predstavlja problem osobama sa osetljivijim želucem. Ovo nema dramatičan efekat, ali može da vam izazove gasove, nadutost ili bol u želucu, što svakako ne želite ako imate osetljiv stomak.
Pored toga što se ne vare u isto vreme, krastavac sadrži i enzim koji razara vitamin C, ali se on neutrališe dodavanjem kiseline – samo dodajte malo sirćeta u salatu.