Detoksikacijski plan

Očistite organizam uz brusnice, đumbir i limun!

Piće crvene boje, čije osnovne sastojke čine sok od brusnice, đumbir i limun, udahnuće vašoj jetri novi život, očistiti je od toksina i samim tim poboljšati rad celokupnog organizma
Fitnes & Nutricija
15:44h Autor:
Očistite organizam uz brusnice, đumbir i limun!
Foto: Shutterstock

Nakon više od dve decenije rada i usavršavanja dijeta i metoda detoksikacije, nutricionistkinja Ann Louise Gittleman ponovno je obradovala sve pobornike zdravog života. Autorka tridesetak knjiga, koje uključuju revolucionarne dijete i savete kako umornom organizmu pružiti preko potrebnu pobudu i vratiti vitalnost, ovog puta je osmislila detoksikacijski plan koji uključuje, takozvani, čudotvorni napitak.

Piće crvene boje, čije osnovne sastojke čine sok od brusnice, đumbir i limun, udahnuće vašoj jetri novi život, očistiti je od toksina i samim tim poboljšati rad celokupnog organizma.

Naime, jetra je najveći unutrašnji organ koji pročišćava krv, podržava probavni sistem, reguliše šećere u krvi i, na kraju, pomaže skladištenje masnoća i proizvodnju proteina.

Svaka čaša vina, kafe ili neki oblik industrijski proizvedene hrane zadaje ovom organu smeštenom na desnoj strani trbušne šupljine težak udarac, iako je svima poznata njegova sposobnost regeneracije. Stoga nemojte dopustiti jetri da sama nosi teret savremenog života, već posegnite za čudotvornim napitkom i pomognite joj pri čišćenju od toksina.

Program opisan u knjizi "The Fast Track One-Day Detox Diet", Gittleman je stvorila samo s jednim razlogom – ne bi li svima koji to žele omogućila uvid u ceo novi svet detoksikacije koncentrišući se na jetru koja služi kao svojevrsni filter. Sledeći plan čišćenja organizma potpuno je siguran, efektivan i ne uključuje rigorozna odricanja.

Ovaj prehrambeni plan je primenjiv u svakodnevnom životu, koji uključuje bezbroj aktivnosti – od posla, preko brige o deci i šopinga. Pre samog detoksa potrebno je provesti sedmodnevni prehrambeni režim koji uključuje pregršt voća i povrća koji čiste debelo crevo od toksina i pripremaju jetru na jednodnevni post koji sledi. Osmi dan je rezervisan za post koji uključuje isključivo konzumiranje vode i čudotvornog napitka, čiji recept možete pročitati niže. Nakon ispiranja nečistoća sledi trodnevno prilagođavanje i vraćanje u "normalu" prilikom čega su od velike pomoći probiotici – fermentirane namirnice koje podržavaju bakterije koje su potrebne vašem organizmu ne bi li uspešno sintetizovao vitamine i zadržao efikasan imunološki sistem.

Sastojci za čudotvorni napitak:2 litra vode od brusnice, 1/2 kašičice mlevenog cimeta, 1/4 kašičice usitnjenog đumbira, 1/4 kašičice muškatnog oraščića, 3/4 šoljice sveže iscijeđenog soka od pomorandže, 1/4 šoljice sveže isceđenog soka od limuna, Stevia (1-3 paketa)

Zakuvajte vodu od brusnice i smanjite vatru ne biste li dodali začine. Sve zajedno kuvajte još 15-ak minuta, te pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umešajte sok od pomorandže i limuna, pa dodajte steviju. Odložite u frižider.

Tajna čudotvornog napitka krije se u soku od brusnice – delotvornom antioksidansu, začinima koji smanjuju glad i soku od pomorandže i limuna koji predstavljaju prave vitaminske bombe u borbi protiv masnoća.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs