Obavezno pročitati

Detoks organizma: Izbacite teške metale i toksine na tri jednostavna načina

Savremeni tempo života kojem smo izloženi pogoduje nakupljanju teških metala i drugih toksina u našem organizmu, a tu je i živa koja se taloži u telu godinama
Fitnes & Nutricija
21:10h Autor: ,
Detoks organizma: Izbacite teške metale i toksine na tri jednostavna načina
Foto: Shutterstock

Otrova se ipak možete rešiti, i to uz ova tri saveta za detoksikaciju, koja će ne samo očistiti organizam, već i smanjiti dalju izloženost toksinima.

Biljka koja reguliše sve probleme probave: Najmoćniji prirodni diuretik!

Smanjite nivo masnoće u krvi

Bez obzira na to koji pristup ishrane imali, smanjite li uobičajeni unos masnoća za otprilike 25%, pospešićete izbacivanje žive i drugih teških metala, bez da ih masnoća u krvi zadržava u organizmu. Ne morate u potpunosti odbaciti masnoće iz ishrane, već samo redukovati njihov uobičajeni unos, a čak i ako se ne pridržavate ovog pravila, rešićete se toksina, ali ne istom brzinom kao kada pazite.

Očistite telo od toksina i viška kilograma: Jednom nedeljno pijte ovaj napitak! (RECEPT)

Konzumirajte vodu s limunom

Kada praktikujete detoksikaciju od teških metala, ključna je hidratacija organizma. Bez unosa dovoljne količine vode u organizam, nema ni željenog efekta, a toksini će se i dalje zadržavati u telu. Voda zapravo pomaže izvući ‘đubre’ iz stanica i tkiva, tako da započnite dan s dve čaše vode na prazan želudac.

U njih iscedite pola svežeg limuna, koji je ovdje ključan jer poboljšava sposobnost vode da pokupi i izbaci toksine iz organizma. Ova je praksa posebno efektivna za čišćenje jetre. Kada popijete vodu, dajte jetri pola sata da se očisti, a tek onda navalite na doručkak. Ako vam ovaj postupak pređe u naviku, zdravlje će vam se znatno poboljšati. Za bolji ukus vode, u nju možete dodati i med ili đumbir.

Smršajte bez vežbanja, gladovanja i odricanja: 3 moćna napitka za skidanje masnih naslaga!

Konzumirajte sok od aloe vere

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Aloe vera

je biljka koja je još od davnina poznata kao jedna od lekovitijih, a najjednostavniji način za njen unos definitivno je kroz sok. On sadrži oko 240 hranjivih i lekovitih sastojaka, dok je sama aloe vera veliki pomoćnik u izbacivanju teških metala iz organizma. Za optimalne rezultate, odrežite nekoliko centimetara dug list aloe vere, ‘filetirajte’ ga na način da skinete zelenu kožu i bodlje, pokupite čisti gel i izblendirajte ga.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs