Bajato, prljavo, nezdravo

Bivši radnici restorana brze hrane otkrili: Šta nikada ne bi naručili, odvratne tajne posla!

Ispovesti bivših radnika restorana brze hrane pokrenute su na Reddit-u gde se mogu naći tvrdnje zbog kojih ćete još jednom razmisliti pre nego što naručite određeni proizvod
Fitnes & Nutricija
20:10h Autor:
Bivši radnici restorana brze hrane otkrili: Šta nikada ne bi naručili, odvratne tajne posla!
Foto: Thinkstock

Svi znaju da brza hrana nije najzdravija opcija, a još kad sa svojim negativnim iskustvima u pripremi brze hrane uskoče bivši radnici, onda cela priča dobija novu dimenziju.

Ispovesti bivših radnika restorana brze hrane pokrenute su na Reddit-u gde se mogu naći tvrdnje zbog kojih ćete još jednom razmisliti pre nego što naručite određeni proizvod. Pritom, naravno, treba imati na umu da ne posluju svi restorani isto i ono što važi za jedan, ne mora nužno da važi i za drugi.

Konobari i kuvari otkrili šta nikada ne bi naručili u restoranu: Zgadiće vam se!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Među prvima su se u raspravu uključili bivši radnici McDonald’sa koji su izneli koja jela po svom iskustvu nikad ne bi naručili.

"Riblji štapići satima stoje sa strane pre nego što ih posluže."

"Radio sam u McDonald’su. Ne naručujte štapiće od ribe. Niko ih ne naručuje. Kunem se, bilo je dana kad smo ih ispekli gomilu, a onda bi ceo dan stajali sa strane dok ih neko ne naruči."

"McDonald’sov restoran u kojem sam radio držao je štapiće od ribe u užasno prljavom ormariću, a onda bi ih pržili bukvalno pet sekundi pre posluživanja."

Smučiće vam se: Kako se prave viršle! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Jedan korisnik je upozorio da bi kasno uveče uvek trebalo da se držite podalje od restorana brze hrane: "Nikad ništa tamo ne bih naručio posle 22 sata. Imali smo toalet kojem je lavabo bio pred vratima. Uveče bi menadžeri brojali novac i sređivali papire, pa je u to vreme vladala anarhija. Uglavnom, više radnika bi koristilo toalet, a onda ne bi ni oprali ruke ni stavili rukavice za pripremanje hrane."

Nakon njih javili su se radnici KFC-ja i Sabveja (Subway), piše The Sun.

Jedan bivši radnik Sabveja je rekao da se piletina zapravo "kuva u mikrotalasnoj".

Drugi korisnik, bivši radnik KFC-ja, rekao da se treba suzdržati od sosova: "Uglavnom se prave od korišćenog, ustajalog ulja koje se skuplja na dnu posude tokom dana, a zatim se poslužuje mušterijama sledeći dan."

Ni najpoznatiji lanac kafeterija Starbaks nije bio pošteđen komentara. Jedna bivša radnica je napisala: "Sva hrana u Starbaksu je zapravo podgrejana smrznuta hrana. Smešno je kako mali broj ljudi to shvata. To ne znači da nije fina, jednostavno uopšte nije sveža i stravično je precenjena."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs