Superhrana

Jabuke u čokoladi, dezert koji leči srce: Slavni lekar otkriva fantastičan recept!

Poslužite gostima nešto dekorativnu i ukusnu poslasticu koja je pravi prirodni lek za srce i krvne sudove
Fitnes & Nutricija
01:34h Autor:
Jabuke u čokoladi, dezert koji leči srce: Slavni lekar otkriva fantastičan recept!
Foto: Shutterstock

Po preporuci čuvenog doktora Oza, konzumiranje jabuke i tamne čokolade predstavlja "superhranu" koja se savetuje kao lek za prevenciju bolesti srca i krvnih sudova.

Naime, jabuka, a posebno njena kora, sadrži jedinjenje kuercetin, koje ima svojstva sprečavanja unutrašnjih upala krvnih sudova.

Ovu osobinu možete pojačati flavonoidima, kojih je puna tamna čokolada, a koji su jak antioksidans. Prema studijama, udruženi u ovoj kombinaciji, antioksidansi iz jabuke i tamne čokolade značajno smanjuju rizik od srčanih oboljenja i sprečavaju zakrčenje krvnih sudova.

Kombinacija se odnosi na neoljuštene, po mogućstvu neprskane, jabuke i tamnu čokoladu sa visokim procentom kakaa.

Slavni hirurg izazvao haos: Sve o srčanim bolestima je laž, samo ovo treba da radite!

Zato ne oklevajte da pripremite ovaj dezert, jer ovo je jedna od retkih prehrambenih kombinacija koja je prava poslastica, a istovremno ima značajne efekte po zdravlje.

Recept: Jabuke isecite na kriške i umočite ih u tamnu čokoladu rastopljenu na laganoj temparaturi. Sačekajte da se čokolada ohladi i stvrdne i uživajte!

Naravno, tu su i bezbrojne druge kombinacije ove dve poslastice koje ostavljamo vama na maštu - pospite ih orašastim plodovima ili kokosovim brašnom za zdravu i dekorativnu varijantu, a ukoliko vam je izgled na prvom mestu, tu su i šarene mrvice.

Poslastica stara 6.000 godina: Najzdraviji slatkiš na svetu leči mnoge bolesti (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs