Možda ne prija svima da jedu ljuto, ali svakako bi trebalo razmisliti o prednostima ove hrane:
Pomaže pri mršavljenju
Dodatno začinjena hrana dovodi do smanjenja telesne težine. Istraživanja su pokazala da ljuti feferoni sadrže kapsaicin, sastojak koji pomaže telu da sagori više kalorija.
Sprečava rak
Istraživanja su pokazala da kapsaicin u ljutim feferonima ubija ćelije raka. Ovo ljuto povrće takođe pomaže u borbi protiv prehlada, služi kao prevencija moždanog udara, a sprečava i gojaznost.
Uništavaju zloćudne bolesti: 5 zdravih navika dok još nije kasno!
Štiti srce
Ljute papričice štite od bolesti kardiovaskularnog sistema, smanjuju rizik od infarkta i moždanog udara a smanjuju i štetni uticaj lošeg holesterola.
Snižava krvni pritisak
Naučno je dokazano da ljute papričice snižavaju krvni pritisak i opuštaju krvne sudove.
Oslobađa od besa
Ljuta hrana podstiče proizvodnju serotonina, hormona zbog kojeg se ljudi osećaju dobro. Zbog toga je korisna u borbi protiv depresije.