Da li imate ideju kako da za samo 10 sekundi zaustavite krvarenje iz nosa, duboke posekotine, čak i arterijsko krvarenje?

Rešenje se krije u čarobnom crvenom prahu koji svi imamo u kuhinji - mlevenoj paprici!

Kako zaustaviti krvarenje pomoću mlevene paprike:

Posuti malo praha organske mlevene paprike na posekotinu ili ogrebotinu, i ona će zaustaviti krvarenje. Suprotno onome što možda mislite, ne peče ni malo! Sloj mlevene paprike obavijen oko rane će obezbediti sigurno zarastanje i često neće ostaviti ni ožiljak!

Vatrena obloga od đumbira: Topi salo na stomaku preko noći! (RECEPT)

mlevena-paprika.jpg
Foto: Thinkstock

Takođe možete zaustaviti krvarenje na unutrašnjim ranama ispijanjem tople vode pomešane sa kašičicom mlevene paprike.

Oni koji su probali, savetuju da stavite kašičicu mlevene paprike u čašu vruće vode, popijete je i dok izbrojite do deset, krvarenje će prestati. Umesto da se sav taj pritisak centralizuje, on će se izjednačiti, a koagulacija će postati brža. Bez obzira da li je krvarenje unutrašnje ili spoljašnje, oralno konzumiranje kašičice mlevene paprike u čaši vruće vode će brzo prestati.

Ostale zdravstvene prednosti mlevene paprike

Mlevena paprika je bogata alkaloidima kapsaicinima. Sadrži i vitamin C, vitamin B6, vitamin E, kalijum, mangan, i flavonoid, koji daju ljutinu njenim antioksidantnim sposobnostima.

Ruski lek koji oporavlja kičmu: Više nikad nećete osetiti bol! (RECEPT)

nasmejana-zena.jpg
Foto: Thinkstock

Bol i zapaljenje

Ovaj prah odličan je i za ublažavanje bola kod upale. Radi po principu iscrpljivanja neurotransmitera pod nazivom supstanca P, čime dezintegriše nerve koji šalju signale za bol. Dobra je kod upale mišića, bolova u leđima, ukočenog vrata i drugih bolova.

Korisna za krvne ugruške

Mlevena paprika takođe pomaže smanjenju ateroskleroze, podstiče fibrinolitičku aktivnost i sprečava faktore koji su doveli do formiranja tromba, od kojih svi mogu pomoći u smanjivanju rizika od srčanog udara ili šloga.

Lečenje čira

Mlevena paprika takođe pomaže u lečenju čira peristaltičkim kretanjem creva. Ljuta paprika je odlična za stomak i crevni trakt. Ona stimuliše peristaltično kretanje creva i pomaže u asimilaciji i eliminaciji toksina.

Kašičicu soli sipajte u med i stavite pod jezik: Bićete oduševljeni rezultatom! (RECEPT)

jutro.jpg
Foto: Shutterstock

Mlevena paprika takođe pomaže smanjenju ateroskleroze, podstiče fibrinolitičku aktivnost i sprečava faktore koji su doveli do formiranja tromba, od kojih svi mogu pomoći u smanjivanju rizika od srčanog udara ili šloga