Probajte

Malo mlevene paprike sipajte u čašu vode i popijte: Za 10 sekundi događa se čudo!

Mlevena paprika takođe pomaže smanjenju ateroskleroze, podstiče fibrinolitičku aktivnost i sprečava faktore koji su doveli do formiranja tromba, od kojih svi mogu pomoći u smanjivanju rizika od srčanog udara ili šloga
Fitnes & Nutricija
22:34h Autor:
Malo mlevene paprike sipajte u čašu vode i popijte: Za 10 sekundi događa se čudo!
Foto: Thinkstock

Da li imate ideju kako da za samo 10 sekundi zaustavite krvarenje iz nosa, duboke posekotine, čak i arterijsko krvarenje?

Rešenje se krije u čarobnom crvenom prahu koji svi imamo u kuhinji - mlevenoj paprici!

Kako zaustaviti krvarenje pomoću mlevene paprike:

Posuti malo praha organske mlevene paprike na posekotinu ili ogrebotinu, i ona će zaustaviti krvarenje. Suprotno onome što možda mislite, ne peče ni malo! Sloj mlevene paprike obavijen oko rane će obezbediti sigurno zarastanje i često neće ostaviti ni ožiljak!

Vatrena obloga od đumbira: Topi salo na stomaku preko noći! (RECEPT)

Takođe možete zaustaviti krvarenje na unutrašnjim ranama ispijanjem tople vode pomešane sa kašičicom mlevene paprike.

Oni koji su probali, savetuju da stavite kašičicu mlevene paprike u čašu vruće vode, popijete je i dok izbrojite do deset, krvarenje će prestati. Umesto da se sav taj pritisak centralizuje, on će se izjednačiti, a koagulacija će postati brža. Bez obzira da li je krvarenje unutrašnje ili spoljašnje, oralno konzumiranje kašičice mlevene paprike u čaši vruće vode će brzo prestati.

Ostale zdravstvene prednosti mlevene paprike

Mlevena paprika je bogata alkaloidima kapsaicinima. Sadrži i vitamin C, vitamin B6, vitamin E, kalijum, mangan, i flavonoid, koji daju ljutinu njenim antioksidantnim sposobnostima.

Ruski lek koji oporavlja kičmu: Više nikad nećete osetiti bol! (RECEPT)

Bol i zapaljenje

Ovaj prah odličan je i za ublažavanje bola kod upale. Radi po principu iscrpljivanja neurotransmitera pod nazivom supstanca P, čime dezintegriše nerve koji šalju signale za bol. Dobra je kod upale mišića, bolova u leđima, ukočenog vrata i drugih bolova.

Korisna za krvne ugruške

Mlevena paprika takođe pomaže smanjenju ateroskleroze, podstiče fibrinolitičku aktivnost i sprečava faktore koji su doveli do formiranja tromba, od kojih svi mogu pomoći u smanjivanju rizika od srčanog udara ili šloga.

Lečenje čira

Mlevena paprika takođe pomaže u lečenju čira peristaltičkim kretanjem creva. Ljuta paprika je odlična za stomak i crevni trakt. Ona stimuliše peristaltično kretanje creva i pomaže u asimilaciji i eliminaciji toksina.

Kašičicu soli sipajte u med i stavite pod jezik: Bićete oduševljeni rezultatom! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs