Domaći recepti

Voće protiv gubitka kose

Pomorandža, šljiva, grejp, limun i banana neke su od voćki koje su dobre u borbi protiv opadanja kose
Fitnes & Nutricija
18:18h
Voće protiv gubitka kose

Ukoliko imate problema sa opadanjem kose, do sada ste se sigurno mnogo puta sreli sa raznim proizvodima koji vam u tome mogu pomoći. Osim raznih kozmetičkih proizvoda, postoje i razni domaći recepti koji se efikasno bore protiv ovog problema. U nastavku sledi nekoliko voćki, koje su dobre u borbi protiv opadanja kose.

PomorandžaOvu voćku možete da koristite za unapređenje rasta kose, ali i u borbi protiv njenog opadanja. Takođe, kako biste dobili najbolje rezultate, nanosite sok ili ekstrakt soka pomorandže na kosu.

GrejpGrejp je bogat izvor vitamina C, antioksidansa koji povećava cirkulaciju, krvi čime se smanjuje gubitak kose.

LimunLimun, takođe, možete da koristite za lečenje gubitka kose, peruti i svraba kože glave.

RibizleOvo tamno voće će vam pomoći u lečenju gubitka kose i povećati rast kose. Ono sadrži prirodne hemikalije koji se nazivaju bioflavanoidi što povećava cirkulaciju krvi u koži, čime se smanjuje opadanje kose.

Trešnja/višnja Trešnje su bogate bioflavanoidima koji mogu pomoći u liječenju gubitka kose.

ŠljivaDa biste imali zdravu kosu, morate jesti šljive. Možete dodati kašu od šljiva u masku za kosu kako biste smanjili gubitak kose.

BananaAko na kosu i na teme glave primenjujete kašu od banane, umanjićete gubitak kose i dobićete sjajnu i glatku kosu.

PapajaSočni ekstrakt papaje je prirodni piling za kožu i kosu. Ako ga pomešate sa medom i mlekom, ona ne samo da leči probleme kože glave, već i smanjuje opadanje kose.

BreskvaOvo voće se najčešće koristi za lečenje problema sa kožom glave. Ako vaša koža nije čista, to može dovesti do opadanja kose. Dakle, maska za kosu od breskve može biti od velike pomoći.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs