Žizel Bundšen otkrila 9 stvari zbog kojih je vitka i zdrava u 43. godini: "Bukvalno, ova hrana je moj lek"

Model Žizel Bundšen je otkrila šta jede, pije i kako vežba kako bi bila izuzetno vitka u 5. deceniji života

Fitnes & Nutricija
Žizel Bundšen otkrila 9 stvari zbog kojih je vitka i zdrava u 43. godini: "Bukvalno, ova hrana je moj lek"
Foto: Backgrid/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Žizel Budšen otkrila je šta jede, pije i kako vežba da bi imala zdrav i balansiran život. Sa svojim pratiocima na Instagramu ona je podelila spisak "omiljenih biljaka i začina" zahvaljujući kojima je u dobroj formi.

"Zaista verujem u drevnu izreku: "Neka hrana bude tvoj lek", jer sam osetila veliku razliku u svom životu kada sam počela da biram bolju hranu“, objasnila je ona.

Ona koristi đumbir da bi podstakla varenje i zbog njegovih "anti-inflamatornih" svojstava, kao i peršun, za koji je napisala da "sadrži antioksidante i promoviše dobar dah".

Žizel Bundšen
foto: Backgrid/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Žizel takođe voli ruzmarin jer „stimuliše“ njen imuni sistem i pomaže joj da „poboljša varenje“, dodala je.

Kurkuma je još jedan od njenih omiljenih sastojaka, zbog svojih antiinflamatornih prednosti i zato što je smatra podsticajem za zdravlje srca.

Napisala je da je bosiljak „dobar za srce“, kao i da je upravo on odličan antioksidans i antibakterijski, dodajući da crni biber „pomaže u apsorpciji hranljivih materija“.

Žizel uživa u cilantru zbog njegove 'detoksikacije' i sposobnosti da 'snižava šećer u krvi', a origano koristi redovno zbog toga što je 'antimikrobni".

Ona je zaokružila svoju listu sastojaka veličajući vrline cimeta, koji je hvalila zbog njegove sposobnosti da 'poboljša cirkulaciju'.

Žizel Bundšen
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Hrana je jedno od najmoćnijih oruđa koje imamo za jačanje našeg imunološkog sistema. Zaista verujem u drevnu izreku: „Neka hrana bude tvoj lek“, jer sam osetila veliku razliku u svom životu kada sam počela da biram bolje hranu“, napisala je ona.

„Kada jedemo hranu koja je živa (i nije prerađena), njeni hranljivi sastojci i vitamini neguju naša tela pomažući nam da ostanemo zdravi i da se osećamo dobro.“

Žizel Bundšen
foto: VEGAN / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Žizel je trenutno u vezi sa svojim instruktorom džiu-džicua Joakimom Valenteom - ali je odlučno poricala da je prevarila Toma sa njim.

„Ovo je nešto što se dešava mnogim ženama koje se okrivljuju kada imaju hrabrosti da napuste nezdravu vezu i etiketiraju se kao neverne“, rekla je ona za Njujork tajms dok je reklamirala svoju kulinarsku knjigu.

Pričalo se kako Tom Brejdi veruje da je Žizel sa svojim dečkom već godinama, te da ga je varala dok su bili u braku. Međutim, Žizel i Joakim su zajedno tek od juna 2023. godine.

Pogledajte još fotografija Žizel Bundšen u kupaćem kostimu u našoj galeriji:

1 / 10 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs