U OVOME JE TAJNA

PERSONALNI TRENER SANDRE MELJNIČENKO OTKRIO TAJNU NJENOG IZGLEDA: Evo kako da postignete figuru najbogatije Srpkinje!

Sandrina figura je kao izvajana, a u ovome je njena tajna

Fitnes & Nutricija
Autor:
PERSONALNI TRENER SANDRE MELJNIČENKO OTKRIO TAJNU NJENOG IZGLEDA: Evo kako da postignete figuru najbogatije Srpkinje!
Foto: Profimedia

Budući da je najbogatija Srpkinja Sandra Meljničenko posvećena treningu i vredno radi na svom telu, rezultati su i više nego očigledni.

Fitnes guru Džonatan Guder (53), koji se u svetu proslavio kao jedan od najomiljenijih trenera poznatih, rekao je da fitnes nije samo imati zdravo srce, jaka pluća i mišiće. Među njegovim klijentima bili su Madona, Rejf Fajns, Gvinet Paltrou, ali i najbogatija Srpkinja Sandra Meljničenko, koju je Britanac svojevremeno okarakterisao kao najboljeg klijenta kog ima.

Ono po čemu je Guderova metoda specifična jeste stalna potreba da osmišljenim planom treninga izbegne da njegov klijent dobija mišićnu masu. Vežbama koje osmisli podstiče gubitak masti i razvoj dugih vitkih mišića.

"Radimo na više nivoa, a ne samo na jednom. Izbegavamo vežbe na mašinama. Dolaze mi ljudi koji su prošli puno trenera, ali nisu imali toliko dugu i vitku telesnu građu kao što su želeli. Ne teramo klijente da dižu težine, već da rade vežbe koje će im izdužiti mišiće. Hrana je vrlo bitna, takođe. Neprijatelj linije je šećer, a ne masti.

Šećer transportuje masnoću u masne ćelije, a to opterećuje metabolizam i sprečava sagorevanje masti. U mom programu nema brojanja kalorija, ali ima ograničenja u slatkišima, jedenju paste, hleba i krompira i unosa alkohola", precizan je Guder. U galeriji u nastavku teksta pogledajte fotografije vitke figure Sandre Meljničenko:

Po njemu, kardio trening treba imati tri puta nedeljno po 40 minuta.

"Treninzi ne smeju biti jednolični. Osim vežbi oblikovanja na parteru, ubacujem elemente pilatesa, plesa, bitna je promena. Time se znatno ubrzava metabolizam", rekao je fitnes trener Sandre Meljničenko.

Saveti trenera:

- Prestanite da samo trčite i takav trening kombinujte s preskakanjem konopca, koracima u stranu i unazad.

- Izbacite slatke ugljene hidrate iz ishrane, kao i hleb, pastu i krompir.

- Ako ne želite velike mišiće, nemojte dizati velike težine.

- Uvedite različite aktivnosti kako biste sprečili stagnaciju i prekomerne povrede.

- Pronađite aktivnosti u kojima uživate. Možda vam teretana jednostavno ne leži i više volite da budete na otvorenom.

- Postavite sebi male, realne ciljeve koji su dostižni i fleksibilni kako biste mogli da prilagodite svoje ideje i vremenske okvire u skladu s njima.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs