med i cimet

MED I CIMET MOGU BITI VEOMA ZDRAVI: Evo zbog čega se veruje da su efikasni u skidanju kilograma

Med i cimet imaju veoma zdrava svojstva, a posebno se primenjuju u procesu mršavljenja.

Fitnes & Nutricija
17:54h Autor:
MED I CIMET MOGU BITI VEOMA ZDRAVI: Evo zbog čega se veruje da su efikasni u skidanju kilograma
Foto: Shutterstock

Mešavina meda i cimeta je izuzetno ukusna i blagodarna za telo. Med je proizvod koji se ne kvari, dok za cimet kažu da se poklanjao samim carevima.

- Med je prirodni antioksidans koji sadrži organske kiseline, enzime, flavonoide i fenole. Izuzetno je blagotvoran za organizam, pa se preporučuje redovno konzumiranje pogotovo onog tamnije boje.

- Cimet sadrži polifenole, te je poznat kao izuzetno jak antioksidans. Veoma je dobar za organizam, a osim toga veoma je ukusan kao začin.

med i cimet
foto: Shutterstock

Cimet je jedan od najboljih prirodnih izvora gvožđa, mangana, kalcijuma, bakra i cinka. Ima izrazitu ulogu u opuštanju i jačanju imuniteta. Naučnici tvrde da konzumacijom samo pola kašičice cimeta, dijabetičari mogu da smanje nivo šećera u krvi u velikoj meri.

Najčešće se koristi za mršavljenje

Lekari savetuju svakodnevnu upotrebu ovog spoja, tako što se u čaši vode razmuti pola kašičice meda i malo cimeta. Na ovaj način, tvrde, se dolazi do vitalnosti. Smatra se da je ova kombinacija izuzetno blagotvorna za probavni sistem, sprečava bolove u stomaku, nadutost i čir na želucu.

Zašto baš kombinacija cimeta i meda? Med dokazano ubrzava metabolizam i podstiče topljenje masnih naslaga. Pomaže osećaju sitosti i jača imunitet. Cimet jednako utiče na smanjenje apetita i održava normalni nivo šećera u krvi. Naš savet je da cimet bude isključivo cejlonski, a med provereno domaći.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs