Nega

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Kožu je neophodno nahraniti korišćenjem adekvatnih preparata

Lepi & Zdravi 17.12.2018. - 11:33h Autor: Promo
Foto: Promo

Kiša, vetar, sneg, kao i boravak u toplim prostorijama u zimskim mesecima zaista može uticati na lepotu. Ako na to dodamo još i nedovoljnu fizičku aktivnost, kao i manji unos tečnosti, koža zaista trpi.

 

Najbitnije je suočiti se sa dehidriranom kožom i ublažiti negativne posledice koje hladno vreme ostavlja na koži. Kožu je neophodno nahraniti korišćenjem adekvatnih preparata.


Na tržištu kozmetičkih proizvoda postoji veliki broj različitih preparata za negu kože i teško je napraviti najbolji izbor. Ukoliko koža nema nekih posebnih problema, krema za lice se najčešće bira na osnovu: tipa kože, starosti osobe, iskustava u korišćenju proizvoda određenih brendova...


Lepota ima tajne, ali nauka ih otkriva

 

Kako bi koža zadržala hidratantnost i elastičnost i tokom zimskih meseci, naučnici nemačke kompanije Merz Pharma razvili su inovativnu formulaciju krem musa koji pri nanošenju postaje pena za kožu.

 

Ovakva formulacija omogućava trenutnu hidrataciju kože i dobro upijanje krema za lice dok, zahvaljujući patentiranom DVF principu, aktivni sastojci prodiru duboko u kožu i doprinose trenutnoj vitalizaciji kože uz svilenkast osećaj.

foto: Promo

U apotekama se mogu pronaći dve različite formulacije Merz Spezial krem museva: Merz Spezial kolagen krem mus predstavlja jedinstvenu kombinaciju kolagena, vitamina C i aktivatora kolagena. Koži daje snagu i elastičnost.


Merz Spezial hijaluron krem mus u svom sastavu sadrži hijaluronsku kiselinu, sok aloje, glukozamin morskog porekla i ekstrakte morskih algi. Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj kombinaciji sastojaka postiže se dodatna hidratacija i zaštita kože.


Svi preparati kompanije Merz proizvedeni su po standardima Dobre Proizvođačke Prakse, a efikasnost je ispitana i potvrđena brojnim analizama i naučnim studijama. Testirani su na podnošljivost i pod stalnim nadzorom kontrole kvaliteta. Merz Spezialnauka u službi lepote!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs