Alternativna medicina

ALOJA VERA: Drevna biljka za negu i jačanje celog tela

Lepi & Zdravi
14:16h Autor:
ALOJA VERA: Drevna biljka za negu i jačanje celog tela
Recept oca Romana Zaga, Foto: Profimeida

Čovečanstvo koristi aloja veru već od davnina. Ova biljka se kao lek prvi put spominje u drevnoj Mesopotamiji.

Kasnije su je usvojili Egipćani pa se danas tako smatra da je Afrika domovina aloe vere. Egipatska kraljica Kleopatra koristila je gel aloe vere kako bi svoju kožu održala lepom i mladolikom.

Stari Grci su sve lečili ovom biljkom, od ćelavosti do nesanice. Aleksandar Veliki i Kristofer Kolumbo su njome tretirali rane svojih vojnika i mornara.

Danas je poznato da aloe vera leči mnoge zdravstvene tegobe i kožne probleme.

Lekovita svojstva aloe vere

Postoji preko 400 vrsta aloe, međutim samo je nekoliko vrsti lekovito koje se koriste u medicinske svrhe (najpopularnije su Aloe barbadensis miller i Aloe arborescens).

Gotovo da ne postoji zdravstveni problem na koji aloe vera ne utiče blagotvorno.

foto: Profimeida

Svoju lekovitost aloe vera duguje svom neverovatnom sastavu. Ova biljka sadrži vitamine A, C i E koji su snažni antioksidansi. Odličan je izvor vitamina B12 i folne kiseline. U svom sastavu ima i enzime kao što su alkalin fosfataza, lipaza, celulaza i katalaza. Bogat je izvor kalcijuma, hroma, bakra, selena, magnezijuma, kalijuma, kalcijuma i cinka od kojih su mnogi nužni za ispravno funkcionisanje metabolizma.

Ova biljka sadrži čak 12 antrakinona, fenolnih spojeva koje podstiču pravilan rad creva. Aloin i emodin u sastavu aloe vere imaju analgetsko, antibakterijsko i antivirusno delovanje.

Aloe vera se koristi za mnoge kožne tegobe i bolesti. Smanjuje oštećenja nastala ozeblinama, smiruje osipe i psorijazu, leči ožiljke, bradavice i strije.

Rešava probleme vlasišta kao što su perut i oštećena kosa.

Uputstvo za doziranje

Uzimajte po jednu supenu kašiku smese 3 puta dnevno, 30 minuta pre obroka. Važno je da se smesa potroši do kraja. Nakon što ste završili kuru posavetujte se s lekarom. Poboljšanje bi trebalo biti vidljivo u nalazima.

Lečenje alojom možete kombinovati i s drugim prirodnim načinima lečenja karcinoma - poput terapije dr Klark, vitamina B17, graviole, različitih dijeta itd.

Aloe vera je čarobna biljka koja će vam pomoći da se oduprete mnogim bolestima. Iskoristite lekovita svojstva aloe vere i budite zdravi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs