Bićete iznenađeni efektom

Kačamak koji radikalno čisti creva: Reguliše stolicu, odličan i za dijabetičare! (RECEPT)

Za najbolji rezultat, neka vam ovaj kačamak bude zamena za hleb makar 10 dana do dve nedelje

Lepi & Zdravi
Autor:
Kačamak koji radikalno čisti creva: Reguliše stolicu, odličan i za dijabetičare! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Domaći kukuruzni kačamak je fantastična hrana za zdravlje i čišćenje creva. Ako se spremi kako treba i sa , nakon nekog vremena redovne upotrebe očistiće vam temeljno creva i regulisaće vam stolicu. Umesto palente, kupite integralno kukuruzno brašno, najbolje mleveno na vodenici. I najbolje je da je u pitanju sorta kukuruza koja nema visok glikemijski indeks. Uz to će vam trebati i 100 g sirove golice, suncokreta, lana i sirovog susama. Pomešajte semenke i čuvajte u tegli.

Za ovaj poseban kačamak trebaće vam još i mekinje od spelte, malo soli i malo vode.

Posoljenu vodu stavite da proključa, a ta to vreme u činiji pomešajte 4-6 kašika kukuruznog brašna i jednu punu kašiku mekinja od spelte. Dodajte malo hladne vode i umešajte tako da dobijete žitku masu, da se izgube gromuljice brašna.

Kad voda provri, dodajte razmućeno brašno u vodu i mešajte. Tako ćete dobiti palentu bez gromuljica. Smanjite vatru i ostavite da se još malo kuva uz stalno mešanje.

Prebiotici su ključni deo ishrane: Sprečavaju rak i druge bolesti creva, a najviše ih ima u ovim namirnicama!

foto: Shutterstock

Pred kraj dodajte 2 kašike mešavine semenki, promešajte i dodajte po potrebi još malo suvog kukuruznog brašna ako je potrebno da kačamak dobije na gustini.

Kuvani kačamak ostavite da se malo ohladi. Ako imate problem sa šećerom u krvi ili ste gojazni, kačamak jedite kad se potpuno ohladi jer će se skrob tada pretvoriti u rezistentni i neće podizati insulin u krvi. U suprotnom jedite topao kačamak, ali izbegavajte da ga konzumirate kad je baš vruć.

Uz kukuruzni kačamak kao dodatak odlično ide pavlaka, jogurt, domaća pašteta, ajvar, kajgana, salate, sva variva.

Za regulisanje stolice i čišćenje creva, neka vam ovaj kačamak bude zamena za hleb makar 10 dana do dve nedelje. Bićete iznenađeni njegovim sjajnim efektom!

Zelena boranija: Samo jedna šoljica oporavlja kosti, srce, sprečava rak debelog creva!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs