pogledajte

Nećete verovati svojim očima: Na krpelja sipala ovo ulje, a on je sa njene noge pobegao glavom bez obzira! (VIDEO)

I pored toga što se može desiti da krpelj koji vas je ugrizao nije zaražen, on može ostaviti katastrofalne posledice na vaše zdravlje

Lepi & Zdravi
Autor:
Nećete verovati svojim očima: Na krpelja sipala ovo ulje, a on je sa njene noge pobegao glavom bez obzira! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook / DanijelaBrankovic

Sezona krpelja je pred nama, a osobe koje vole da borave u prirodi znaju koliko lako ih je "pokupiti". Neka starija istraživanja su pokazala da su u Srbiji zaražena 3 krpelja na njih hiljadu, što i nije toliko strašno, ali i pored toga što se može desiti da krpelj koji vas je ugrizao nije zaražen, on može ostaviti prilično nezgodne posledice na vaše zdravlje.

Zbog toga je jako važno da vodite računa o tome kako vadite krpelje, i da ukoliko ih uklanjate sami budete sigurni da ste ih izvadili cele. Ukoliko se desi da vam ostane neki sitan delić (nožica i slično) dovodite u opasnost svoje krvne sudove, a samim tim i celo zdravlje. Ukoliko nemate vremena da se na vreme javite lekaru, već krpelja morate da izvadite sami uradite to oprezno i posetite lekara odmah nakon toga.

Zbog brojnih opasnosti koje krpelji nose sa sobom, ljudi pokušavaju da pronađu nove i efektnije načine za njihovo uklanjanje. Zato ni ne čudi što je video koji je na svoj Fejsbuk profil postavila Danijela postao pravi viral. Video pokazuje da krpelj beži glavom bez obzira, ako se na njega stavi kapljica eteričnog ulja od mente.

Dovoljno je da na krpelja koji vas je ugrizao stavite smo jednu kap eteričnog ulja od mente. Krpelj će odman napustiti mesto na kom vas je ugrizao, a vama ostaje samo da ga uhvatite. Tako možete biti sigurni da ni jedan njegov delić nije ostao u vašem organizmu.

Ovaj video je za samo nedelju dana pregledan preko 290.000 puta, a šerovalo ga je više od 3.400 osoba. U Srbiji krpelji mogu da prenesu dve bolesti: Lyme boreliozu (lajamsku bolest) i virusni krpeljni meningoencefalitis, ali i ako nisu zaraženi i prenosnici tih bolesti mogu ostaviti katastrofalne posledice po zdravlje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs