Nezamenljiv

Zlatni čaj za osećaj zlata vredan

Bere se samo na jednom mestu, samo jedan dan u godini

Lepi & Zdravi
12:53h Autor:
Zlatni čaj za osećaj zlata vredan
Foto: Promo

U Kini smatraju da je nemoguće živeti bez čaja. Zašto? Verujemo da savršena šoljica čaja, prijateljsko okruženje i osećaj "zlata vredan" govori sam za sebe.

Ima nečeg tako umirujućeg, a tako ličnog u ispijanju čaja, bilo da volite njegovu toplu ili ledenu varijantu. Sva pažnja usmerena je na čulo ukusa koje prenosi vibraciju mira i spokoja kroz celo telo, već posle prvog gutljaja.

Koliko je čaj vremenom postao dragocen govori i činjenica da postoji jedna vrsta čaja čiji su listovi obojeni pravim 24-karatnim zlatom? Po ceni od oko 105 dolara za 50 grama, od kojih se može dobiti 20 šolja, ovaj čaj jeste skup, ali je i lep. U neku ruku podseća na nakit i ima sasvim simboličan naziv - Yellow Gold Tea! Može se kupiti jedino u Singapuru, a bere se samo na jednoj planini na svetu, samo jedan dan u godini i samo sa krajnjeg vrha drveta.

foto: Promo

Kako bi sve bilo u skladu sa nazivom i izgledom ovog čaja, za njegovu berbu potrebne su ni manje ni više do zlatne makaze! Nakon toga se suši na suncu, a zatim ga stavljaju u posebna skladišta kako bi se listovi čaja zagrejali, zbog čega se dobija specifična žućkasta boja i cvetni ukus. Posle toga sledi bojenje listićima zlata, ali ne kako bi čaju dalo luksuzan izgled, već zbog azijskog verovanja da zlato povoljno deluje na organizam.

No, ne morate otići u Singapur da biste uživali u čarima čaja! Bilo koji čaj, topli ili ledeni, ima tu moć da nas opusti i pruži osećaj koji je zlata vredan. I ma koliko da je prva asocijacija na čaj topla šoljica ovog napitka, danas postoje nebrojene recepture ledenog čaja, a koje su rezultat savršene fuzije čaja, voća i bilja. Upravo ova jedinstvena kombinacija ključna je da nas prebaci u potpuno drugu dimenziju zen-a.

Lepo je kada jednim gutljajem možemo izazvati lavinu lepih misli, maštanje i povratak u naše najdraže mesto. Budite zahvalni svemu što imate i uživajte u sadašnjem trenutku, jer je upravo taj trenutak neprocenjiv!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs