Studija

Zadovoljna žena: Tajna se krije u oblinama!

Čini se da obline ženu čine mnogo zadovoljnijom, jer žene koje nose konfekcijski broj 16, odnosno L, kao što je bila Merilin Monro, imaju veliko samopouzdanje, izgledaju dobro i ugodno se osećaju u svojoj koži
Lepi & Zdravi 26.10.2013. - 20:22h
Foto: AP

Nova studija je potvrdila da su punije žene koje nose veličinu odeće 16 (large) najsrećnije i da se osećaju najprijatnije u svojoj koži.

 

Istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 žena otkrilo je da je 74 odsto zadovoljno svojom pojavom, što je skoro dvostruko više od žena koje nose veličinu odeće 6, odnosno S (42 odsto).

 

Čini se da obline ženu čine mnogo zadovoljnijom – žene koje nose konfekcijski broj 16 kao što je bila Merilin Monro (Marilyn Monroe), imaju veliko samopouzdanje, izgledaju dobro i ugodno se osećaju u svojoj koži. I studija sugeriše da možete da zaboravite mantru poput one “biti tanka je put do sreće", navodi Dejli mejl..

 

Polovina onih čija je težina varirala u protekle tri godine otkrilo je da su bile najsrećnije kada su imale puniju figuru (49 odsto), dok bi 52 odsto žena koje nose veličinu S želelo da ima puniju figuru. Najradije bi da izgledaju kao popularna kuvarica Nigela Lavson (Nigella Lawson) ili pop zvezda Bijonse (Beyonce), koje su na vrhu liste najcenjenijih slavnih žena punijeg izgleda.

 

Rezultati ankete pokazuju da žene koje nose konfekcijsku odeću od 14 do 18, pozitivnije razmišljaju o svom izgledu. U poređemju sa tim, žene koje nose broj od 6 do 10 mnogo su više samokritične i samo 59 odsto ih je reklo da su zadovoljne svojim izgledom.

 

Rezultati pokazuju i da žene koje nose veličinu šest često zavide ženama s oblinama, pa trećina (35 odsto) želi puniju figuru koju smatra više seksi. Takođe, smatraju da takve bolje izgledaju u odeći (31 odsto), a 24 odsto smatra da bi to poboljšalo njihovo samopouzdanje.

 

Nigela Lavson (Nigella Lawson) je izglasana za najpopularniju Britanku na čijem izgledu joj najviše zavide, iza nje slede Bijonse (Beyonce), Kim Kardašijan (Kim Kardashian), Kristina Hendriks (Christina Hendricks) i Adel (Adele).

 

“Sjajno je da punije žene prihvataju svoj oblik tela i dobro se osećaju u njemu. Videli smo takve slavne osobe kako samopouzdano ukrašavaju crveni tepih. Znamo da je važno da žene budu zadovoljne svojom pojavom”, rekao je Gary Kibble, direktor Littlewoods.com. Istraživanje je naručila So Fabolous moda za žene.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...