Zgadiće vam se život

Šta zubari viđaju svaki dan, ne možete ni da zamislite: Iskustva od kojih se želudac prevrće!

Moje prvo iskustvo kao asistent stomatologa bilo je jedno od najgorih. Pomagala sam sa punjenjem kanala, kada sam primetila mrava u ustima pacijenta. Ubrzo smo stomatolog i ja shvatili da mu je brada puna buba, ispričao je jedan stomatolog
Lepi & Zdravi
18:34h Autor:
Šta zubari viđaju svaki dan, ne možete ni da zamislite: Iskustva od kojih se želudac prevrće!
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Nije tajna da od svih medicinskih profesija zubari uglavnom imaju najlošiju reputaciju.

Ali, ko je bio tu kada ste otkinuli pola zuba žvakom ili trpeli nesnosni bol? Naravno, vaš stomatolog.

Iako svi mi imamo svoje noćne more sa zubima, stomatolozi su ipak ti koji su videli i najgore. Njih 7 pristalo je da otkrije najodvratnije stvari koje su ikada imali prilike da vide na svojim stolicama:

1. "Mali dečak je skočio na stolicu i zapravo je bio uzbuđen zbog svog prvog pregleda. Njegovi roditelji su mi objasnili da dečak stalno trlja jednu stranu vilice rukama i da su ga zato doveli. Kada sam pogledao, prvo što sam primetio bile su otečene desni, a zatim sam pronašao prave larve crva u njegovim ustima! Nakon što sam sredio problem, objasnio sam i dečaku i roditeljima zašto je važna pravilna oralna higijena i kako se sprovodi". (Gari Glazmen)

2. "Na početku lečenja zubnih kanala, morate da očistite sam koren. Osim naslaga i oporog mirisa, kod jednog pacijenta primetio sam sitne semenke koje su izgledale kao da su pustile koren i rastu! Nakon razgovora sa pacijentom, shvatio sam da je u pitanju paradajz". (Gari Glazmen)

Za 9 nedelja mogu da vam izrastu novi zubi: Slavni zubar šokirao otkrićem!

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

3. "Starija žena došla je da bi popravila protezu. Proteze inače treba da se vade i peru svakog dana, a njena kao da nije bila čišćena mesecima. Smrad inficiranih desni i hrane koja se nakupila ispod izazvala je povraćanje mog asistenta, a zamalo da se i meni desi isto". (Anonimni stomatolog)

4. "Većina horora koje sam video potiče iz istog razloga - zanemarivanja higijene. Naslage i tamna boja toliko mogu da se natalože da praktično izgledaju kao most između zuba (stomatolozi ovo zovu "kameni most") Jednom pacijenetu su zubi ispali nakon uklanjanja, jer nije više bilo ničega što bi ih držalo". (Džoel Smit)

5. "Dok sam radio klasično važenje zuba, vilica pacijenta je iznenada pukla na dva dela! Dva meseca je ćutala, jer su joj usta bila sastavljena žicom". (Anonimni stomatolog)

Ovih 12 stvari zubar zna o vama čim otvorite usta: Nikakva kamuflaža ne pomaže!

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

6. "Jedan pacijent je imao toliki gnojni čir da je obuhvatao čitavu polovinu vilice. Drugom je bila potrebno dreniranje, a čim sam ga bocnula, usta su mu bila puna gnoja. To je bilo najodvratnije iskustvo u mom životu". (Dr Stefani)

7. "Pacijent je otvorio usta, a sve što je ostalo od zuba bile su crne kuglice". (Dr Stefani)

8. "Za 20 godina rada video sam svašta, ali jedna pacijentkinja je došla sa užasnim kamenim mostom. Kada sam ga skinuo, zubi su joj se klatili pri svakom udahu. Kada bi jednom kinula, ne bi joj ostao nijedan zub u glavi." (Anonimni stomatolog)

9. "Moje prvo iskustvo kao asistent stomatologa bilo je jedno od najgorih. Pomagala sam sa punjenjem kanala, kada sam primetila mrava u ustima pacijenta. Ubrzo smo stomatolog i ja shvatili da mu je brada puna buba. Bilo je zaista teško ponašati se kao da je sve normalno". (Anonimni stomatolog)

Pekarka iz Beograda otkrila: Ne mogu više da ćutim, evo šta stvarno jedete!

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs