Evo odgovora

Da li je bolje spavati u hladnoj ili toploj sobi: Naučno dokazano!

Najzdravije je pokriti telo prekrivačem, a ostaviti samo glavu otkrivenu. Dok cela dužina vašeg tela ostaje topla, glava ostaje hladna, što obezbeđuje jednaku telesnu temperaturu
Lepi & Zdravi
04:36h Autor:
Da li je bolje spavati u hladnoj ili toploj sobi: Naučno dokazano!
Foto: Shutterstock

Svima je potreban dug i miran san, bez obzira da li volimo da spavamo u zamračenoj sobi, sobi hladnoj kao led ili da se prekrijemo jorganom čak i kad je leto na vrhuncu.

Prema mnogim istraživanjima, telo i metabolizam će biti zdraviji ako je temperatura sobe u kojoj se spava ipak niža, piše Simplemost.

Studije su pokazale da spavanje u hladnim prostorijama može da poboljša rad vašeg metabolizma, jer iako se ne krećete mnogo, vaše telo sagoreva kalorije čak i dok spavate.

San je najbolji lek za telo, što više i bolje spavate, to više melatonina naše telo proizvodi. Kada je hladno, mi lepše spavamo. Dakle, smanjite temperaturu u vašoj spavaćoj sobi pre nego što legnete, i ustaćete odmorni.

Nedostatak kalcijuma ima teške posledice: Sačuvajte kosti, jedite ovo svakog dana!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Najzdravije je pokriti telo prekrivačem, a ostaviti samo glavu otkrivenu. Dok cela dužina vašeg tela ostaje topla, glava ostaje hladna, što obezbeđuje jednaku telesnu temperaturu.

Neke studije su pokazale da su simptomi bolesti poput apneje i fibromialgije smanjeni kada spavate u hladnoj sobi.

Temperatura tela se prirodno smanjuje kada spavamo. Zato je normalno da nam je hladno kada se pobudimo tokom noći, čak i tokom leta. Ukoliko spavate u hladnoj sobi, vaša temperatura tela će brze pasti i lakše ćete zaspati.

Ukoliko spavate i pidžami, nemojte da oblačite donji deo. Ukoliko spavate sa dugim rukavima, probajte da spavate u majici. U svakom slučaju, ne bi trebalo da se za spavanje oblačite slojevito.

Da li vam krevet stoji na ovom mestu? Otrovne strele vam lebde iznad glave!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs