DRUGAČIJE I INTERESANTNO

Neprijatelj lepote i leglo bakterija

Jeste li uopšte svesni šta mobilni telefon čini vašem licu
Lepi & Zdravi 17.09.2013. - 16:46h
Foto: Thinkstock

Vodite računa o higijeni ovih aparata!
Postali smo toliko zavisni od svojih mobilnih telefona da često zaboravljamo na posledice toga što ga stalno držimo na uvetu ili pred očima. Upravo zato vas podsećamo na štetne uticaje ovog aparata na vašu kožu.

1. Ćureći vrat
Priznajte, bilo da hodate, sedite ili ležite, uglavnom buljite u telefon. Dermatolog Pol Džerod Frenk kaže da stalno gledanje naniže dovodi do pucanja kolagena u vratu, što dovodi do takozvanog ćurećeg vrata. Da biste ovo izbegli, telefon uvek držite u visini očiju i na vrat ujutro i uveče obavezno nanosite kreme.

2. Bore
Sitna slova na ekranu telefona dovode do stvaranja bora oko očiju. Doktor Frank predlaže da povećate font slova, ali i i jačinu svetla, ali i da nipošto ne zaboravite na svakodnevnu negu kože oko očiju odgovarajućom hranljivom kremom.

3. Tamne fleke
Zagrevanje mobilnog telefona nakon dva sata razgovora može da ima isti učinak na kožu kao i preterano izlaganje suncu jer se na koži mogu pojaviti tamne mrlje. Ukoliko se to već dogodilo, koristite serum na bazi vitamina C i voćnih kiselina, koji će ih vremenom izbeliti.

4. Akne
Na zoni od slepoočnice do brade može doći do veoma ozbiljnih upala koje uzrokuju bakterije s telefona. Da biste ih izbegli, redovno čistite lice i koristite piling, ali ništa od toga vam neće pomoći ukoliko zaboravite da redovito očistite mobilni jer je rasadnik klica s ruku, iz torbice i sa radnog stola, odnosno sa bilo kog mesta na kom ga ostavite!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...