Alternativna medicina

Obloga od lista kupusa: Lek naših baka za 5 bolesti! (RECEPTI)

Listovi kupusa mogu da uklone i glavobolju i temperaturu, pa čak i migrenu i bronhitis
Lepi & Zdravi
20:38h Autor:
Obloga od lista kupusa: Lek naših baka za 5 bolesti! (RECEPTI)
Foto: Profimedia

Osim što je nezamenljiv sastojak mnogih jela, kupus je i cenjeno lekovito sredstvo. Za to su znale i naše bake, pa su uspešno koristile listove kupusa kao lek.

Evo kako, po iskustu naših predaka, možete da iskoristite sav lekoviti potencijal ovog povrća!

Povrede, otoci i opekotineNa povređeno mesto stavlja se sveži list kupusa, fiksira se zavojem, i ostavlja tokom noći. Do jutra, otok i bol se smanjuju. Neki za ove probleme na kupus dodaju i kantarionovo ulje.

GlavoboljaListovi kupusa mogu da uklone i glavobolju i temperaturu. Stavite na svaku slepoočnicu po jedan list, i omotajte glavu peškirom. Pomaže čak i kod migrene!

50 godina trpeo strašne migrene: Deka (79) pronašao neverovatan lek za glavobolju

Ujedi insekataListovi kupusa olakšavaju stanje kod bolnih ujeda osa, pčela i stršljena. Deluje poput magneta, izvlači žarište i bol sa natečenog mesta.

Bolovi u grudimaZa vreme laktacije i dojenja, mnoge žene osećaju bolno oticanje grudi. Narodna medicina pomaže dojiljama tako što se kosite lekovite obloge od većih listova kupusa. Prethodno ih operite, isecite tvrde delove lista i izgnječite listove rukama. Ova metoda se, takođe, koristi kod mastitisa i bolova u grudima pri PMS-u.

Uporan kašalj i bronhitisDa biste započeli lečenje, biće vam potrebna 1 glavica kupusa i med. Polako odvojite jedan list od glavice. List kupusa spustite na nekoliko minuta u vrelu vodu, da postane topao i mekan. Potom jednu stranu namažite medom. Tu stranu gde je med stavite na grudi bolesnika. Odozgo stavite najlon kesu i umotajte šalom ili peškirom.

Procedura se sprovodi pred spavanje. Ako je bronhitis u začetku, rezultat će biti vidljiv već posle prve procedure. Lečenje se sprovodi od pet do sedam noći, i uskoro od kašlja neće ostati ni traga.

Tehnika medenog uvijanja, smrt za masnoće: Ciljano skidanje sala sa kritičnih delova! (RECEPT)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs