Pripremite ga što pre

Bez njega se neće moći ove zime: Kako da napravite lekovito lovorovo ulje! (RECEPT)

Malo ko zna da se listovi ovog zimzelenog mediteranskog drveta mogu koristiti ne samo za pripremanje hrane, već i za pripremu lekovitog ulja koje poseduje čudesne osobine
Lepi & Zdravi
17:44h Autor:
Bez njega se neće moći ove zime: Kako da napravite lekovito lovorovo ulje! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Lovorov list je svima poznat, a mnogima i omiljen začin koji je odavno zaslužio počasno mesto u našim kuhinjama. Ali, malo ko zna da se listovi zimzelenog mediteranskog drveta mogu koristiti ne samo za pripremanje hrane. Od ovih listova možete pripremiti lekovito ulje koje poseduje čudesne osobine.

Svojstva lavorovog ulja: smanjuje bolove, umiruje nervni sistem, povećava znojenje, podiže ukupan tonus organizma, stimuliše mentalnu aktivnost.

Pošto se ovaj proizvod dobro pokazao kod lečenja proširenih vena i oboljenja zglobova, pripremili smo za vas uputstvo za njegovu pripremu i upotrebu za lečenje ovih bolesti.

Moć lanenog ulja: Domaći preparat za podmlađivanje koji oduševljava rezultatima! (RECEPT)

Pripema lavorovog ulja: Isitnite 30 g lovorovog lista i prelijte sa 250 ml biljnog ulja (suncokretovog, maslinovog). Staklenu ambalažu dobro zatvorite i ostavite na tamno i hladno mesto na 2 nedelje.S vremena na vreme, dobro protresite posudu. Nakon 14 dana procedite ulje kroz gazu, u drugi sud. Čuvajte gotovo ulje na prohladnom mestu.

Način korišćenja: Kada vam bude potrebno, malo ga ugrejte na vodenoj pari. Temeljno ga utrljavajte u bolne zglobove i obavezno utoplite zglob.

Bolovi u zglobovima kao rukom odnešeni: Recept za lek naših baka!

Osim lečenja zglobova, lovorovo ulje se koristi za upalu limfnih čvorova, migrene, kod lečenja ORL bolesti, naročito ušnih. Ako imate jaku glavobolju utrljajte ulje u slepoočnice, bol će nestati veoma brzo.

Lovorovim uljem možete da zamenite aspirin, zato što je u stanju da snizi temperaturu. Takođe, pomaže otklanjanju bola u želucu i crevima, normalizuje funkciju jetre i bubrega, poboljšava apetit.

Da biste uspostavili normalan rad žuči, dovoljno je u čašu jogurta dodati nekoliko kapi lovorovog ulja i popiti pre odlaska na spavanje. Takođe, lovorovo ulje je odlična preventivna mera, ono će povećati otpornost na infekcije, odnosno podići će vaš imunitet.

Izlečite se na prirodan način: Grip i prehlada nestaju za 24 sata!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs