I to se desilo

Naučnici uspeli da podmlade miševe: Pronađen lek protiv starenja?!

Iako je ovaj istraživački tim istraživanje bazirao na miševima, neke probe su vršene i na ljudima i pokazale obećavajuće rezultate
Lepi & Zdravi
04:08h Autor:
Naučnici uspeli da podmlade miševe: Pronađen lek protiv starenja?!
Foto: Shutterstock

I to se desilo - stručnjaci su uspeli da podmlade žive organizme!

Ne samo što su naučnici s Harvarda i Univerziteta u Južnom Velsu uspešno izveli ove eksperimente na miševima, nego su i ispitivanja na ljudima pokazala obećavajuće rezultate!

Dakle, iako je ovaj istraživački tim istraživanje bazirao na miševima, neke probe su vršene i na ljudima. Naime, oni su zamenili stare gene mladima, koristeći prirodne proteine i molekule, prenosi NationalGeograpshic.rs.

Harvardski profesor Dejvid Sinkler, koji je predvodio tim koji je sproveo istraživanje, kaže da su pronašli gene koji kontrolišu načine na koje se telo bori protiv starenja i da je njihova moć toliko velika da mogu i da preusmere proces starenja, barem kod miševa. Istraživači se nadaju da će doći do otkrića lekova koji će moći da podmlade i ljudske ćelije.

Monika Beluči ima caku: Kako briše godine sa lica? (FOTO)

Iako su eksperimenti vršeni na ljudima bili manjeg obima, razultati su obećavajući.

"Rezultati su pokazali da molekuli koji produžavaju životni vek miševa mogu da se koriste i kod ljudi, gde bi bili jako efikasni kod zapaljenja."

Vizija je da u budućnosti ljudi koriste ove molekule kako bi živeli duže i zdravije. Profesor Sinkler se nada da će ovi lekovi biti jednako važni u savremenoj medicini kao antibiotici.

Moćna kombinacija sastojaka: Drevni recept kao antibiotik!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs