Obratite pažnju

Zašto nije dobro uklanjati stidne dlake: Doktori upozoravaju!

Iako nam smetaju, dlake na intimnom području imaju vrlo važnu funkciju
Lepi & Zdravi
11:44h Autor:
Zašto nije dobro uklanjati stidne dlake: Doktori upozoravaju!
Foto: Shutterstock

Depiliranje bikini zone spada među najomraženije ženske rituale doterivanja. I pored toga, sve obavljaju ovu aktivnost, ali nova studija je otkrila da većina žena koje potpuno ili delimično brijačem uklanjaju dlačice s područja intimne zone mogu ozbljino naštetiti svom zdravlju.

"Žene ne razumeju rizike brijanja stidnih dlačica, jer je brijanje dlaka sa ostalih delova tela bezopasno i ne preti narušavanju zdravlja", rekla je Andrea de Marija, voditeljka istraživanja.

Studija je pokazala kako 87 odsto žena uređuje intimnu frizuru, a 90 odsto njih to čini brijačem. Ipak, genitalna koža je izuzetno osetljiva i to mnogo više nego, recimo, koža na nogama. Stoga, brijanje može stvoriti sitne posekotine koje nisu uvek vidljive.

Sve što treba da znate o depilaciji, laseru i brijanju!

To bi moglo da objasni zašto je 60 odsto žena izjavilo kako je doživelo neprijatnu nuspojavu nakon uklanjanja stidnih dlaka. Najčešće je reč o abrazijama, nakon čega dolazi do urastanja dlačica.

Koža ispod struka prepuna je znojnih žlezda, to znači da je to područje vlažno i uglavnom mračno. Samim tim je savršeno okruženje za rast bakterija, posebno ako na koži imate male posekotine ili oštećenja u koje lako ulaze bakterije i virusi, stoga je mogućnost infekcija izuzetno velika.

Urasle dlačice - Uklonite ih na prirodan način i sprečite njihovu pojavu za sva vremena!

Mogu se pojaviti polno prenosive bolesti kao što su herpes i HPV, jer su stidne dlake u stvari prirodna barijera koja sprečava infekcije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs