Praktični saveti

Kratko i jasno: Svaka žena može biti dama uz ovih 8 pravila!

Ako želite da delujete ženstvenije, potrebno je da obratite pažnju na nekoliko jednostavnih detalaja, koji se tiču izgleda i ponašanja
Lepi & Zdravi
02:06h Autor:
Kratko i jasno: Svaka žena može biti dama uz ovih 8 pravila!
Foto: Shutterstock

Biti dama ne znači nositi bele rukavice i organizovati čajanke. Ako mislite da izgledate pomalo neuredno, usvojite neke ženstvene navike i odmah ćete biti zanimljivije muškom rodu.

Stvar je u detaljima. Ne morate da ulažete isti napor u izgled svaki dan, ali ćete se osećati bolje ako to budete radili. U nastavku saznajte kojih nekoliko načina vam može pomoći da uspete u ovoj nameri.

10 grešaka koje vam dodaju godine: Izgledate starije, a da toga niste ni svesni!

Uredna kosaNikad nećete izgledati kao dama ako vam kosa izgleda kao ptičje gnezdo. Svi ujutro izgledamo kao da smo upravo došli sa ratišta, ali ako vam kosa uvek tako izgleda, onda izaberite frizuru koju možete lako održavati. I sebi priuštite nekoliko proizvoda koji će vam u tome pomoći.

Ne tuširate se svaki dan, ne perete kosu redovno: Evo šta radite svom telu!

Čiste cipeleKao što smo već napomenuli, važno je brinuti o detaljima. Kad ste poslednji put očistile cipele? Nijedna dama ne nosi blatnjave cipele, zato ih redovno čistite, a ne zaboravite na đonove.

Budite ispeglanePeglanje je možda dosadno, ali nećete izgledati ženstveno ako vam je odeća zgužvana. Odeću uvek ispeglajte pre nego što je stavite u orman. Tako će uvek biti spremna za nošenje, a vi ćete izgledati uredno.

3 najseksepilnija horoskopska znaka: Poseduju neodoljivu moć privlačnosti!

ManikirIskrzani nokti sa ostacima laka koji ste naneli još prošle nedelje nisu lep prizor. Neka vam ruke i nokti uvek budu čisti, lepi i uredni. Čim lak na noktima počne da se guli, uklonite ga i stavite drugi, jer popravljanje nastale štete nije najbolje rešenje. Takođe, kraće nokte je jednostavnije održavati nego duge.

Vežbajte hod u štiklamaU štiklama se krećete kao slon sa štakama? Damski izgled zahteva nošenje štikli, no one ne moraju da budu visoke. Zata, ako niste ljubitelj vrtoglavo visokih štikli, vežbajte po kući i vremenom ćete steći samouverenost za šetanje i po modnim pistama.

Savršena šminkaAko želite da izgledate ženstvenije, vaša šminka mora da bude savršena. Zato je nanesite oprezno i precizno, tako da eventualne “popravke” tokom dana budu minimalne. Izbegavajte tešku šminku i svetle boje, budite jednostavni i elegantni.

Najgore greške prilikom šminkanja: I lepu ženu čine ružnom! (VIDEO)

Hidrirajte kožuSuva ili crvena koža

nije privlačna. Ako je vašoj koži hidratacija preko potrebna (posebno zimi), redovno nanosite hidratantnu kremu. Hidratacija je potrebna i drugim delovima tela poput ruku, koje su uz lice najizloženije hladnoći. Ruke možete zaštititi od negativnih vremenskih uticaja nošenjem elegantnih rukavica.

Prosečna žena izgleda 4 godine starije: Izračunajte koliko vam je telo zapravo staro!

DržanjeDobro držanje ne samo da vas čini ženstvenijom, nego je dobar i za vaše telo. Pogledajte se u ogledalo. Da li imate spuštena ramena ili ste pogrbljene kao baka? Ravno držanje je najbrži način do elegantnog i ženstvenijeg izgleda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs