Svet joj se okrenuo naopačke

Dijeta joj spasila život: Želela da smrša, a onda saznala da ima rak dojke!

Džuli vam nudi listu zdravih namirnica koje su godinu dana bile na njenom stolu, zahvaljujući kojima je smršala 20 kilograma
Lepi & Zdravi 26.02.2015. - 14:41h Autor: srbijadanas.com
Foto: Shutterstock

Nakon što je u aprilu 2013. rodila sina teškog 155 g, Džuli Lesos je odlučila da smrša, jer je imala 120 kg. Patila je za svojom savršenom figurom pre trudnoće, pa se zato odlučila da intenzivno trenira u teretani. Međutim, ceo svet joj se "okrenuo naopačke" kada su joj otkrili rak dojke.

 

Džuli je od tada imala važniji cilj - da pobedi rak. Počela je da nalazi hranu koja mora biti u skladu sa hemotarapijom. Nakon godinu dana primanja hemoterapije, odmah je krenula u potragu za zdravom ishranom.

 

Rak deluje samo kroz strah: Životna priča žene koja je pobedila bolest uprkos crnoj prognozi! (FOTO)

 

"Sestra me je upoznala sa dr Vilom Agilom, izumiteljem poznate Bejzbol dijete. Iskrena da budem, nikada do sada nisam čula za tu dijetu, ali bila sam sprema da probam sve. Doktor mi je prepisao striktan režim ishrane. Za doručak sam jela polovinu avokada, jedno kuvano jaje i parče integralnog tosta. Ručak mi se sastojao od parčeta ribe i zelene salate, a večera je uključivala proteine, povrće i ugljene hidrate."

 

Pošto je već uveliko živela na specijalnom režimu ishrane jer je prevaskohodno želela da smrša, Džuli nije imala problema da se navikne i na ovu dijetu. Vrlo brzo nakon prestanka hemoterapije, nastavila je sa intenzivnim treninzima u teretani, jer nije htela da dozvoli da bolest nadvalada i njen duh.

 

Devet nedelja kasnije, bila je lakša za 20 kilograma. Sada je ponosna na svoju istrajnost i nepokolebljivost. Trenutno ima u planu da skine još koji kilogram.

 

10 najvažnijih pitanja i odgovora o raku dojke: Na koje simptome treba obratiti pažnju?

 

"Zdrava ishrana je postala nezaobilazan deo mog života. Mada, moram priznati da ponekad u kuhinji imam i čips, testo i ostalu 'grešnu hranu', jer ja sam ipak i ljudsko biće. Kada preživite kobnu bolest kao što sam ja u mladosti, jedini i najbitniji cilj jeste da budete zdravi i da živite što duže zdravim životom", objašnjava Džuli.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...