Da li se pronalazite?

10 grešaka koje vam dodaju godine: Izgledate starije, a da toga niste ni svesni!

Iako možda mnoge žene vole sivkaste nijanse ili u potpunosti sedu kosu, moraju znati da ih takva frizura definitivno čini starijom. Iako istovremeno može biti šik, ali nikako mladoliko
Lepi & Zdravi
14:54h Autor:
10 grešaka koje vam dodaju godine: Izgledate starije, a da toga niste ni svesni!
Foto: Profimedia / AP

Verovatno ne postoji nijedna žena koja bi namerno nosila neke stvari u kojima će zasigurno izgledati deblje nego što jeste. Međutim, iznenadili biste se koliko je samo žena koje svojim stilom odevanja, frizure ili šminke čine da izgledaju mnogo starije.

OVDE saznajte kojih sedam grešaka nijedna dama od stila ne pravi.

U nastavku otkrijte kojih 10 stvari vam dodaju godine, a da toga možda niste ni svesni, prenosi fashion.about.com.

1. Dok neki materijalu šalju mladalačku poruku, kao recimo teksas, tvid je jedan od onih koji daju notu ozbiljnosti i karakterističan je za muška odela. Ako volite takav način odevanja, umesto tvida odaberite materijal prugice ili odela muškog kroja.

2. Nijedna žena sa naočarima za vid na vrhu nosa svakako neće izgledati mlađe nego što jeste. I još kanapčić vezan za njih kako bi vam uvek bile pri ruci. Naravno, naočare za vid su nekome zaista potrebne, ali uvek možete da izaberete neke sa zanimljivijim oblikom ili bojom okvira.

Ne bacajte novac na markirane stvari: 10 caka da vaša jeftina garderoba izgleda baš luksuzno!

3. Iako možda mnoge žene vole sivkaste nijanse ili u potpunosti sedu kosu, moraju znati da ih takva frizura definitivno čini starijom. Iako istovremeno može biti šik, ali nikako mladoliko. U srednjim godinama možete izgledati mlađe ako se odlučite za neke prirodnije nijanse farbe, koje će odgovarati vašem tenu.

4 frizure zbog kojih ćete izgledati starije (FOTO)

4. Široki džemperi uz vrat često mogu da budu idelan komad garderobe koji prikriva vaše obline i nesavršenosti, ali zato istovremeno čini da vaše telo izgubi žensku siluetu - izgledaćete kao u džaku. Bolji izbor je svakako blejzer i jakna sa nekim zanimljivim detaljem. To može biti ogrlica, naramenice ili neobičan kroj. I nikada ne zatežite kardigan oko struka, to samo čini vaše kukove širim.

5. Obuća svakako treba da bude udobna, naročito ona za svaki dan. Ali u radnjama ima raznih modela cipela koje su udobne, a ne moraju imati veliki đon ili neku drugu karakteristiku tipičnu za "udobne" cipele.

6. Kada je reč o farmericama, vodite računa da odaberete one koje odgovaraju vašoj figuri. Ne bi trebalo da u njima izgledate kao u džaku, niti da vas previše stežu. OVDE saznajte kojih 7 modela farmerica nisu za svaki oblik tela.

7. Jedna stvar koja će momentalno učiniti da izgledate starije i iscrpljeno jeste "isprana" boja odeće. Recimo, prave nijanse crvene ili plave učiniće da vaša koža izgleda blistavije, a vi mlađe.

Izgledajte 5 kilograma mršavije do večeri: Stvar je u proporciji!

8. Ukoliko još uvek nosite torbu od pre petnaest godina, vreme je da je zamenite nekom zabavnijom. Na raspolaganju su vam brojni modeli i dezeni, a sa kožnom torbom nikada nećete pogrešiti.

9. Previše ili premalo šminke još jedna je stvar koja vas čini starijom. Prejako rumenilo ili ruž mogu da imaju podjednako loš efekat kao i da ste bez imalo šminke. OVDE saznajte kako najlakše da odaberete pravu nijansu pudera.

10. Soknice, patike i kapri pantalone - pravi izbor ako želite da izgledate kao starija dama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs