Vredi probati

Čuvena Tibetanska vežba za lečenje štitne žlezde: Sastoji se od 5 koraka!

Istrljajte dlanove jedan o drugi, da se dobro zagreju. Tople dlanove stavite nežno na štitnu žlezdu i držite ih tako desetak sekundi
Lepi & Zdravi
15:32h Autor:
Foto: Shutterstock

Ovo je čuvena Tibetanska vežba za lečenje štitne žlezde. Obezbedjuje povećani dotok krvi u žlezdu. Zahvaljujući tome, štitna žlezda se pročišćava.

 

1. Istrljajte dlanove jedan o drugi, da se dobro zagreju. Tople dlanove stavite nežno na štitnu žlezdu i držite ih tako desetak sekundi.

 

2. Tri puta uzastopno progutajte pljuvačku ili popijte tri gutljaja vode.

 

Uzroci, oboljenja, lečenje - OVDE saznajte sve o štitnoj žlezdi!

 

3. Izdahnite vazduh. Dok izdišete, savijte glavu unapred i što jače priljubite bradu uz grudi. Držite tako bradu par sekundi bez disanja. Kad počnete da udišete vazduh, dižite bradu prema gore i zabacite glavu na leđa. Zategnite vrat što više. Donju usnu podignite da pređe preko gornje. Ovo radite dok udišete vazduh. U ovom položaju zadržite nekoliko sekundi glavu. Kad počnete da izdišete vazduh, ponovo spustite glavu i priljubite bradu na grudi.

 

OVDE saznajte koji su prvi znaci bolesti štitne žlezde.

 

4. Dok vam je brada na grudima, polako okrećite glavu nalevo, pa nadesno, ne odvajajući bradu od grudi, tako da pritiskate grudi bočnim stranama brade. Na ovaj način se vrši odlična masaža štitne žlezde.

 

5. Ponovo radite kao pod tačkom 1, 2, 3, 4. Glava se podiže sa udahom vazduha i spušta sa izdahom. I tako u krug (deset puta).

 

Vezba može da se radi u sedećem ili stojećem položaju. Treba je raditi redovno i često, jer dovodi do poboljšanja stanja štitne žlezde. Posebno je korisna kod hipotireoze.

 

Proverite stanje pluća, sluha i štitne žlezde - OVDE saznajte kako!

 

Kao i kod drugih Tibetanskih vežbi, važna je i psihološka komponenta vežbe. Vežbu radite sa ljubavlju prema svom organizmu i oboleloj štitnoj žlezdi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...