Bosanka ima 93 godine i puca od zdravlja: "Nikad nisam imala masnoću i visok pritisak jer svako jutro radim ovo"

Bosanka u 93. godini puca od zdravlja, tvrdeći da nikada nije imala probleme sa pritiskom, masnoćom i šećerom.

Lepi & Zdravi
08:20h
Bosanka ima 93 godine i puca od zdravlja: "Nikad nisam imala masnoću i visok pritisak jer svako jutro radim ovo"
Foto: Printscreen Youtube/ tatabrada.tv

Baka Hajrija Valentić živi u Orahovcu, u Bosni, a može se pohvaliti izuzetno dobrim zdravljem u 93. godini. Baka je i dalje vitalna i obajvlja sve kućne i baštenske poslove, dok se mnogi pitaju u čemu je ključ njenog zdravlja i vitalnosti.

Godinama vodi računa o svom zdravlju na prirodan način, tvrdeći da je sama svoj doktor.

Baka Hajrije
foto: Printscreen Youtube/ Dijana Hodžić

- Domaće mleko mi je sačuvalo zdravlje. Noge ćeš sačuvati dok si mlađa, dok si mlađa troši riblje ulje - ništa bolje za zdravlje nogu. Svako veče popiti po šolju prokuvanog, domaćeg mleka. U mladosti sam po flašu ribljeg ulja pila, nikad me noge nisu bolele. Jedem umereno i puna sam snage. Posejala sam kukuruz, pasulj, sve sama obrađujem i kopam. - ispričala je baka Hajrija za tatabrada.tv.

Pored baštenskih poslova, baka Hajrija se bavi i izradom ručnim umotvorina. Njena kuća prepuna je ručno vezenih prekrivača, jastučnica i stolnjaka.

Ona je u jednom intervju takođe ispričala kako izgleda njena jutarnja rutina, kao i da nikad nije imala problem sa pritiskom.

Baka Hajrije
foto: Printscreen Youtube/ tatabrada.tv

- Kafu pijem samo izjutra, a tokom dana ne. Ja pritisak nikad nisam imala, ni visok, ni nizak. Rutina koju praktikujem izgleda da odgovara mom organizmu. Znate šta treba izjutra uraditi, ko god hoće da izbegne žgaravicu - izjutra kad trebate popiti kafu, obavezno koru hleba pojedite, jer hleb pokupi svu kiselinu iz želuca. Ja sam sama svoj doktor. - ipsričala je Hajrija koja godinama pribegava prirodnim lekovima iz prirode.

- Danas je jede svakakva hrana, prskana, ovakva i onakva. Sve je to otrovno. Ja ni kupljeno pile ne bi pojela. Doktor se uhvatio za glavu kad je video u kakvom sam stanju. Bilo mu je čudno kako neko u mojim godinama nije imao povišenu ni masnoću, ni šećer. Mislim da stres ima veliki uticaj na zdravlje.

Baka i danas drži do sebe i voli da se sređuje, ističući da ne žali dati novac na lepu garderobu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs