Stručnjaci otkrili koliko dana godišnjeg odmora nam treba: Pauza od posla je važna za organizam, a ovo se ne preporučuje

Stručnjaci su otkrili koliko nam je dana odmora potrebno i kakve koristi odmor ima za organizam

Lepi & Zdravi
Stručnjaci otkrili koliko dana godišnjeg odmora nam treba: Pauza od posla je važna za organizam, a ovo se ne preporučuje
Foto: Profimedia

Kada idete na godišnji odmor? Ovo je verovatno najčešće pitanje koje čujete ovih dana. U sezoni godišnjih odmora neki su već na plaži, daleko od kancelarije, posla i obaveza, dok drugi tek odbrojavaju dane do odmora.

Psiholozi savetuju da nikako na putovanje ne nosimo posao i nedovršena posao.

Leto, Par, Kompjuter, Plaža, Veza
foto: Shutterstok

Ako biste pitali zaposlene koliko odmora bi im bilo potrebno da bi u potpunosti napunili baterije, mnogi kažu da je to minimum tri nedelje, za potpuno opuštanje.

Stručnjaci koji se bave medicinom rada kažu da su dve nedelje odmora idealne, ali napominju da je nešto drugo važnije od toga koliko smo na godišnjem odmoru, a to je da napravimo promenu.

Ako se dobro odmorimo, kada se vratimo na posao bićemo produktivniji jer se tokom odmora poboljšava san, relaksiramo se, opuštamo i smanjuje se nivo stresa.

„Ono što je važno i za poslodavce je da zaposleni redovno idu na godišnji odmor, naravno onoliko koliko imaju pravo, lojalniji su“.

Stil / n1info

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs