EVO ZAŠTO JELISAVETA KARAĐORĐEVIĆ U 9. DECENIJI PUCA OD ZDRAVLJA I FORME: Koristi samo 1 tretman koji ima mnogo benefita

Mnogi se pitaju kako Jelisaveta Karađorđević održava dobru formu uprkos činjenici da gazi 9. deceniju.

Lepi & Zdravi
Autor:
EVO ZAŠTO JELISAVETA KARAĐORĐEVIĆ U 9. DECENIJI PUCA OD ZDRAVLJA I FORME: Koristi samo 1 tretman koji ima mnogo benefita
Kako Jelisaveta Karađorđević održava formu, Foto: Starz! Movie Channel / Everett / Profimedia

Kneginja Jelisaveta Karađorđević ima 87 godina, a po njenim izgledu, nije teško zaključiti da je rođena na dvoru. Prefinjenost, sofisticiranost i visoka elegancija krase kneginju. Međutim, uprkos plavoj krvi živi kao sav normalan svet.

Mnogi su oduševljeni činjenicom da je kneginja i u 9. deceniji vitalna i da ima figuru na zavidnom nivou. Međutim, savršena linija i zdravo telo nisu došli sami od sebe. Naime, Jelisaveta ima poprilično zdravu rutinu koja uključuje lagane vežbe, brze šetnje, kao i zdrava ishrana.

Jelisaveta Karađorđević
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Tajna dobrog izgleda i besprekorne forme u devetoj deceniji krije se i u jednom popularnom tretmanu koji dolazi sa Tajlanda.

- Prvi kontakt sa tajlandskom masažom imala sam veoma davno, upravo na Tajlandu. Sećam se da sam bila umorna, ali sam se posle tretmana osećala kao da sam spavala osam sati – izjavila je svojevremeno kneginja Jelisaveta.

Jelisaveta Karađorđević, Katarina Oksenberg, Indija Oksenberg
foto: EPA / Str

- Ranije sam bila smelija. Išla sam na milion različitih tretmana, međutim ovaj mi se najviše sviđa jer aktivira svaki deo tela. Ne volim obične masaže, tu vas malo namažu uljem, ali nema nikakvih rezultata. Nisam pristalica odlaska u svakakve salone, jer ipak je to prilično intiman čin.

- U tajlandskoj masaži terapeut se služi različitim metodama akupresure, odnosno pritiska. Ona opušta, razgibava i na neki način oblikuje telo. Posle tretmana imam utisak kao da sam od gume.

1 / 12 Foto: ATA Images / Stefan Tomašević

Inače, tajlandska masaža ima brojne prednosti za duh i telo, a ovo su neke od njih:

  1. Snižava stres: previše stresa u životu može negativno uticati na mentalno i fizičko zdravlje pojedinca. Hronični ili dugotrajni stres dovodi do ozbiljnih bolesti uključujući depresiju i kardiovaskularne bolesti. Tajlandska masaža opušta mišiće, a u isto vr+eme snižava se nivo hormona stresa, kortizola.
  2. Vraća vam energiju: istraživanja su pokazala da tajlandska masaža povećava nivo energije kod pojedinaca. Tehnika tajlandske masaže temelji se na energetskim linijama odnosno Sen. Većina tajlandskih majstora veruje da u telu postoji desetak energetskih linija odnosno kanala. Čvrsti i napeti mišići uzrokuju blokade unutar različitih linija što rezultira ukočenošću i raznim bolestima. Tajlandska masaža podrazumeva praktikovanje raznih tehnika koje "otvaraju" energetske linije kako bi omogućile bolji protok energije.
  3. Ublažava glavobolje: istraživanja su pokazala da je tajlandska masaža učinkoviti tretman lečenja za osobe koje pate od hroničnih glavobolja.
  4. Podstiče cirkulaciju: tajlandska masaža potiče cirkulaciju krvi koja ispunjava telo kiseonikom što ujedno promiče rastu stanica i boljem zdravlju srca.
  5. Poboljšava san: masaža vaš rešava umornih i napetih mišića nakon čega se osećate opuštenije i "slobodnije". Već nakon prvog tretmana tajlandske masaže primetićete razlike u kvalitetu vašeg sna. Kvalitetan san za sobom povlači i niz drugih pogodnosti kao što su bolje pamćenje i koncentracija.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs