OSEĆATE ZAMOR OČIJU: Pogledajte kako na jednostavan način da se zaštitite od plave svetlosti!

Gledanje u mobilni telefon i računar su nesumnjivo dve stvari bez kojih ne možemo da zamislimo dan

Lepi & Zdravi
Autor:
OSEĆATE ZAMOR OČIJU: Pogledajte kako na jednostavan način da se zaštitite od plave svetlosti!
Foto: Profimedia / Andriy Popov / Panthermedia /

Istraživanja pokazuju da oko 80% ljudi koji svakodnevno rade na kompjuteru imaju neke od simptoma kompjuterskog zamora očiju.

LED svetla i ekrani pametnih uređaja najveći su izvor štetne plavo-ljubičaste svetlosti. Prekomerna izloženost plavom svetlu dovodi do naprezanja očiju što može izazvati niz simptoma kao što su peckanje, umor i crvenilo očiju, zamagljen vid i glavobolja. Dugoročno može dovesti do prevremenog starenja očiju i razvoja degenerativnih bolesti očiju - makularne degeneracije i katarakte.

Kao što za zaštitu od sunca koristite kremu sa zaštitnim faktorom, tako i za zaštitu očiju lutein i zeaksantin. Reč je o karotenoidima koji se akumuliraju u mrežnjači, posebno u delu makule. Nazivaju se i makularni pigmenti jer apsorbuju višak svetlosne energije. Lutein i zeaksantin usporavaju napredovanje makularne degeneracije, očne bolesti koja dovodi do slepila.

Oči
foto: Promo

Specijalna selekcija 7 najvažnijih i najistraživanijih sastojaka za zaštitu očiju i vida sadrži Dr.Viton Ovidox (30 softgel kapsula).

Dr. Viton – Ovidox je skup hranljivih materija koji zajedno sa luteinom i zeaksantinom pružaju adekvatnu zaštitu oku. Ovidox je obogaćen ekstraktom borovnice sa antioksidativnim moćima, omega 3 iz ribljeg ulja, cinkom i bakrom i vitaminom E.

Oči
foto: Promo

Dr.Viton Ovidox možete poručiti OVDE ili pozivom na broj telefona 011/4420-502 svakog radnog dana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs