Dr Varburg je otkrio da je rak rezultat antifiziološkog načina života. Antifiziološkom ishranom (uglavnom kiselom hranom) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu koja je slabo snabdevena kiseonikom, jer ćelijska kiselost istiskuje kiseonik.
– Nedostatak kiseonika i kiselost su dve strane istog novčića: ako jedno ima jedno, jedno ima drugo. Ako imate previše kiselosti, automatski će vam nedostajati kiseonik u telu; ako vam nedostaje kiseonik, imaćete kiselo telo. Kisela sredina je sredina bez kiseonika. Oduzmete li zdravoj stanici 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana - tvrdi Dr Varburg.
Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali tumorske ćelije mogu živeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka.
Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava alkalna
U svom delu “Metabolizam tumora“, dr Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (manje kiseonika).
Otkrio je, da su tumorske ćelije anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživeti u prisutnosti visokih koncentracija kiseonika. Tumorske ćelije mogu preživeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika.
Stoga, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika.
Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje. Tumorske ćelije žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.
Kiselost i alkalnost organizma zavisi od hrane
Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi od toga šta jedemo.
Kiselo ili alkalno stanje meri se pH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.
Naše ćelije, da bi mogle uspešno da funkcionišu, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45.
Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje telo.
Hrana koja zakiseljuje telo:
- Rafinirani šećer i svi njegovi derivati - od svih je najgori, jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljenohidrate, koji škode slazeni. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo)
- Meso (sve vrste)
- Proizvodi životinjskog porekla – mleko i sirevi, pavlaka, jogurt itd.
- Rafinisana so
- Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su testenina, torte, keks i dr.
- Hleb
- Margarin Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umetne boje, arome, stabilizatore
- Antibiotici i uopšteno svi lekovi
- Kofein
- Alkohol
- Duvan
Hrana koja povećava alkalnost tela:
- Sve sirovo povće
Neki su kiselog ukusa, ali u telu se menja i postaje alkalni. Voće. Na primer, limun unutar tela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Ne dajte se zavarati njegovim veoma kiselim ukusom).
- Bademi
Izuzetno alkalna namirnica!
- Cela zrna
Jedino alkalizirajuće zrno je proso. Sve ostale žitarice su blago kisele, ali idealna ishrana zahteva i određeni procenat kiselosti, pa bi trebalo da jedete neke žitarice. Sve žitarice se moraju jesti kuvane.
- Med
Ima veoma visok alkalitet.
- Hlorofil
Zelene biljke sadrže hlorofil koji je vrlo alkalni.
- Voda
Važan je za proizvodnju kiseonika. Uvek budite dobro hidrirani, pijte vodu u malim gutljajima tokom dana.
- Vežbanje
Vežbanje pomaže u održavanju alkalnosti tela, jer obezbeđuje kiseonik celom telu. Sedeći način života uništava život.
Tačan pH odnos
Kako je istaknuto, potpuno je nemoguće da se rak javi kod osobe koja se zdravo hrani, pije mnogo čiste vode i vežba. Da biste se pravilno hranili, obezbedite sebi 60% alkalnu ishranu i izbegavajte proizvode koji su uglavnom kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana. Nemojte ga zloupotrebljavati i koristiti ga što je manje moguće.
Ako ste bolesni, idealno je da vaša ishrana bude 80% alkalna. Ako imate rak, savet je da što više alkalizujete svoje telo. To možete postići uz pomoć dijete, vežbanja, izbegavanja stresa i dodatnog unosa hlorofila.
Stručna mišljenja
– Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo do krajnja tačka zasićenja tela kiselošću – rekao je Džordž V. Kril iz Klivlenda, jedan od najpriznatijih hirurga u svetu.