Proleće je tu

Osvežite svoj dan malim promenama i obogatite ga optimizmom!

Sve je više sunčanih i toplih dana koji najavljuju dolazak proleća! Za nama ostaje hladan period kada smo vreme uglavnom provodili kod kuće, pod toplim pokrivačem, sanjivi i usporeni. Kucnuo je čas da okrenemo novu stranicu, da razdrmamo duh i rasplamsamo maštu

Lepi & Zdravi
Autor:
Osvežite svoj dan malim promenama i obogatite ga optimizmom!
Foto: Promo

Probudite se! Dočekajte prolećni optimizam spremni, uz male, svakodnevne promene koje možete praktikovati sa uživanjem.

Nema ništa lepše kada se ujutru probudimo u sobi obasjanoj sunčevim zracima. Složićete se da takva intenzivno obojena jutra podižu raspoloženje čim otvorite oči. No, ne gubite vreme i odmah iskoristite dobar vajb: stanite u najosunčaniji deo sobe i uradite nekoliko vežbi istezanja. Čak i ako jutarnju gimnastiku inače ne praktikujete, pozitivna energija koja vam posle vežbi prožme telo možda promeni vaše mišljenje o ovoj praksi. Potom, pravac kupatilo i – tuširanje hladnom vodom. Zvuči ludo, ali jutarnje tuširanje hladnom vodom dokazano pozitivno utiče na naš nervni sistem. Praktikovanjem ovih malih rituala učinićete da se sa svakim novim danom osećate gipkim, spremnim i raspoloženim.

Potom, dok se razbuđujete uz prvi obrok, idealno bi bilo da vam je TV isključen, a telefon van vidnog polja. Jako je bitno da vam prve misli, dok su još sveže i orne, budu bez spoljnih uticaja, povezane samo sa vama. Zamišljajte crte vama dragog lica, inicirajte slike sa prošlogodišnjeg letovanja ili jednostavno sklopite oči, dišite duboko i ne mislite ni o čemu. Potrudite se da ustanete ranije nego inače, jer dan tako duže traje i, samim tim, više nudi. Vaše je samo da ga iskoristite na pravi način. Započnite ga malim promenama i rutinama koje vama prijaju i ispunjavaju vas pozitivnom energijom!

Muzika je još jedan bitan faktor za dobro raspoloženje. Pustite svoju omiljenu kompilaciju i pevajte naglas, čak i ako nemate glas jednog Pavarotija – kakve veze ima. Uzmite daljinski umesto mikrofona, pevajte, skačite i trčite po kući kao prava rok zvezda. Otpustite ventile i ispunite telo gomilom pozitivnih mehurića koji uvek idu gore, gore. Takođe, sa dolaskom lepih dana, pozovite osobu sa kojom se dugo niste čuli i ugovorite sastanak u prirodi. Tako ćete, uz prijatnu meditativnu šetnju, iskočiti iz svojih svakodnevnih tema i doživeti drugačiju vizuru mišljenja.

Za kraj dana, pozovite svoje prijatelje kod sebe i organizujte veče za pamćenje. Prigušeno svetlo ili, zašto da ne, upaljene sveće, neki delikates koji ste sami spravili i nezaobilazan ukus Somersby pića motivisaće vas na ideje za koje niste ni znali da ih nosite u sebi. Obojite svoj svet pozitivnim bojama vašeg omiljenog pića, koji će vam pomoći da u svakom kutku nađete trag preko potrebnog optimizma. Doživite svet kroz drugačiju vizuru: kroz osvežavajući ukus jabuke, intenzivni ukus kruške, zavodljivu borovnicu ili egzotični mango&lime ukus. Vreme je da i vi počnete da menjate svet, uz osvežavajuće optimističan Somersby! Zar nije divno?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs