saznajte više

DŽENIFER ANISTON (52) JE IMA SAVRŠENU JUTARNJU RUTINU: 4 koraka do savršenog izgleda i dobrog raspoloženja!

Nakon dugo očekivanog okupljanja Prijatelja, Dženifer Aniston ponovno je u vestima, mada ruku na srce, ona uvek privlači pažnju. Glumica, producentkinja, a sada i kreativna direktorka brenda suplemenata na bazi kolagena, dala je nekoliko intervjua poslednjih nedelja.

Lepi & Zdravi
Autor:
DŽENIFER ANISTON (52) JE IMA SAVRŠENU JUTARNJU RUTINU: 4 koraka do savršenog izgleda i dobrog raspoloženja!
Foto: Profimedia

Dženifer je nedavno za časopis People priznala da je morala da krene na terapiju kako bi se izborila s medijskim pritiskom. Glumica je bila umorna od svih nagađanja o njenom privatnom životu: „Ponekad ne možeš sprečiti rodbinu ili ljude oko sebe da te pitaju hoćeš li dobiti dete ili da li ćeš se venčati (…) Koliko će im godina biti potrebno da prestanu s tim glupostima?ˮ, pitala se.

No, sa godinama je došlo i iskustvo, a sa 52 već je naučila da se udalji od svetla reflektora. Zapravo, ima formulu koja je obično ne izneveri kada je u pitanju dobar početak dana. Glumica sledi jednostavnu jutarnju rutinu koju je detaljno opisala u izjavi za E!, gde je iznela redosled aktivnosti koje praktikuje čim otvori oči. Reč je o četiri jednostavna koraka koja i vama mogu pomoći da ostanete srećni i motivisani.

1. Meditacija i pisanje dnevnika

Prvo što učini je ulazak u zen mod. „Meditacija je nešto što radim bez razmišljanja”, kaže. “Pišem i dnevnik, a dan kada ne mogu je kao izgubljenˮ. Dok većina nas kad otvori oči prvo uzme telefon, Dženifer Aniston odlučila je da ne sledi to pravilo. Meditacija i zapisivanje misli u beležnicu je tipična za The Billion Dollar Morning Routine, onu koja predlaže nepogrešive trikove kako biste bili uspešni tokom dana. Nešto što olimpijska gimnastičarka Simon Bajls takođe tvrdi da radi svaki dan, kako joj je preporučila terapeutkinja za smirivanje živaca i teskobe pre takmičenja.

2. Šolja kafe uz kolagen u prahu

Ovo je ritual koji neguje godinama, ali sada još više, budući da radi za brend kolagena Vital Proteins. „Moj ritual je obično: kafa pa meditacija ili meditacija pa kafa, redosled je različitˮ, kaže.

3. Šetnja sa psima

Džen je vlasnica tri psa, koji se zovu Klajd, Sofi i Lord Česterfild. Poslednji od njih je štene koje je nedavno udomila – pa je jedan od njenih jutarnjih zadataka da ih izvede u šetnju i ujutro im posluži doručak. To je nešto što ne propušta.

4. Izbegavanje ekrana

Nešto čemu svi težimo – ne dirati telefon u ranim jutarnjim satima. Lakše je reći nego učiniti, ali to je navika koju je Dženifer Aniston uspela da usvoji. Preskočite telefone, elektronsku poštu, dopisivanje i društvene mreže. „Pokušavam da ne gledam ništa od toga sat ili sat i po”, objašnjava. „Toplo preporučujem da probate nedelju dana, nećete verovati koliku razliku praviˮ.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs