preporodio se

ZAKLJUČAVAO SE U KUPATILO KAKO BI ISPIJAO ALKOHOL I MUČIO MUKU SA KILAŽOM: A onda je doživeo NEVEROVATNU tranformaciju!

Keni Dan ovog novembra slavi pet godina bez alkohola. Na svojim društevnim mrežama podelio je fotografiju kojom je uporedio izgled 24 sata nakon što je prestao da pije i danas.

Lepi & Zdravi
Autor:
ZAKLJUČAVAO SE U KUPATILO KAKO BI ISPIJAO ALKOHOL I MUČIO MUKU SA KILAŽOM: A onda je doživeo NEVEROVATNU tranformaciju!
Foto: PrintscreenInstagram/sobrietycosmos

Pre pet godina imao je višak kilograma, pio bi 20-ak piva i zaključavao se u kupatilo kako bi sam dovršio flašu vina. Gubio bi svest tri do četiri puta nedeljno.

Onda je shvatio da više nema kontrolu nad sobom i obratio se prijatelju za pomoć. Krenuo je na sastanke i od tada nije popio ni čašu alkohola.

- Da ste mi pre pet godina rekli da će moj život biti ovoliko srećan i imati smisao, ne bih vam verovao. Najveća razlika između tog čoveka pre pet godina i mene danas je moj stav. Svaki dan se budim uzbuđen zbog onoga što sledi. Čak i u naizgled običnim, svakodnevnim stvarima pronalazim radost - rekao je Keni koji je danas otac i muž kakav je oduvek želeo biti.

Odlučio sam da pokažem napredak kako bih poslao poruku nade zavisnicima širom sveta. Pre nekoliko meseci čak sam pomogao da povežem alkoholičara koji živi u Liberiji s ozdravljenim alkoholičarima u Južnoj Africi - dodao je.

U lečenju zavisnosti pomoglo mu je vežbanje. Počeo je da se bavi i jogom.

- Nekada nisam mogao da uradim više od jednog skleka, a kamoli zgiba. U oktobru 2020. napravio sam 1500 zgibova i 7000 sklekova. Sećam se kad sam mogao da uradim pet sklekova za redom i kad sam verovao da je to čudo - ispričao je.

Keni je znao vežbati tri do četiri puta nedeljno, ali je taj broj povećao na pet kako je postajao sigurniji u svoje telo i veštine. Ponekad bi čak odradio nekoliko treninga svaki dan.

Prešao je i na ketogenu dijetu koja mu je pomogla da izgubi dosta kilograma.

Nakon što sam se detoksirao od šećera i ugljenih hidrata, mogao sam jasnije da vidim koji su ugljeni hidrati dobri za moje telo, a koji loši - rekao je.

Keni je počeo da pije još tokom studentskih dana i to je na kraju preraslo u pravi problem.

- Znao sam da imam problem, ali nisam znao šta da radim. Stajao sam u kupatilu i gledao se u ogledalo i želeo da nisam alkoholičar. Ponekad mi je jednostavno bilo svejedno hoću li preživeti ili umreti. Samo sam želeo da sve bude gotovo i nije me bilo briga kako - otkrio je.

- Poslednji put kad sam pio, imao sam nedelju dana godišnjeg odmora i kupio sam kutiju piva koju sam hteo da raspodelim za nedelju dana. Prvu noć, nakon što sam stavio sina na spavanje, otvorio sam prvo pivo. To je bilo u 20 sati. Do 23 sata popio sam 19 piva. Nešto u meni mi je tada reklo da je moj život izmakao kontroli - ispričao je.

Iako još ide na sastanke lečenih zavisnika, svake godine je sve jači i jači, piše Bored Panda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs