Da li se pronalazite?

10 stvari koje ženama padaju na pamet pre i za vreme menstruacije: Nisam valjda trudna!

Uh, kasni mi dva dana, nisam valjda trudna, jedna je od rečenica koja će mnogim ženama neizbežno proći kroz glavu, iako su poslednjih mesec dana seks videle samo na televiziji
Lepi & Zdravi
16:16h Autor:
10 stvari koje ženama padaju na pamet pre i za vreme menstruacije: Nisam valjda trudna!
Foto: Shutterstok

Najgori dani u mesecu često mogu da budu baš oni za vreme menstruacije. Bolni grčevi, razdražljivost i promene raspoloženja i te kako nam mogu pokvariti nedelju. Ako ste ikada imali barem jednu od ovih misli, znajte da niste jedini.

1. Moja menstruacija uvek dođe kad ne treba, za vreme godišnjeg odmora ili kada se konačno spremam za romantično veče sa tipom koji mi se već duže vreme sviđaMnogo puta menstruacija nam je stizala i tokom mirnih i dosadnih nedelja, kada smo mogli da sebi priuštimo gledanje filmova, ali zar nije neverovatno da nam se uvek čini da padne baš kad ne treba?

OVDE pročitajte devet razloga za neredovnu menstruaciju.

2. Uh, kasni mi dva dana, nisam valjda trudna !Iako ste poslednjih mesec dana seks videli samo na televiziji, ova rečenica će vam neizbežno proći kroz glavu. Iako je iracionalno, svejedno se zapitatite. Zato nazovite najbolju prijateljicu koja će vas sigurno razumeti.

3. Ali ... imam grčeveTo je rečenica s kojom ste se zasigurno izvukli iz mnogih situacija koje vam nisu odgovarale. Bilo da je reč o otkazivanju dogovora na događaj na koji vam se ne ide, ili vam se nakon večere nije naručuvala još jedna čaša vina jer vam bila draža pomisao na kauč ispred tv-a.

OVDE pročitajte više o seksu tokom menstruacije.

4. Ta neutoljiva želja za čokoladom me izluđujeSvima nam odgovara ideja da za doručak jedemo krem, a već popodne spremamo kalorijsku čololadnu tortu, i sve to pod opravdanjem PMS-a. Kako biste izbegli koji kologram više nakon menstruacije, radije navalite na hranu koja je bogata gvožđem. Osim što ćete se osećati bolje, olakšaćete sebi i simptome PMS-a.

5. Nakon isprobavanja sedmog komada odeće: Sve na meni izgleda strašno, a ja nemam ništa da obučem. Nadimanje od menstruacije koje može da traje danima, često nas dovodi do ivice živaca, te se osećamo nepoželjno i pomalo jadno. Kako biste izbegli takva stanja, koristite razne trikove protiv nadimanja.

Menstruacija na moru nije smak sveta. OVDE pročitajte više o tome.

6. Ova epizoda "omiljene serije" je poražavajućaOkrutna šala PMS-a jeste da istovremeno želite da se sklupčate na kauču i mirno gledate TV ceo dan, a u isto vreme imate potrebu da urlate i nervirate se na sitne stvari koje vas inače ne bi izbacile iz takta. Ne zabrinjavajte se, to je potpuno prirodna pojava.

7. Kad mi ujutro zazvoni alarm, osećam se kao da sam bila u hibernaciji od 2007. godineIscrpljenost koja dolazi s menstruacijom dovoljna je da vam pokvari slobodan dan ili ceo vikend . Ne predajte se, već se borite s porivom da ostanete u krevetu ceo dan.

OVDE saznajte pet rešenja za pobedu menstrualnih bolova.

8. Vežbanje za vreme menstruacije? Ma, vi se šalite!Grudi počinju da vas bole i pri samoj pomisli na vežbanje i skakutanje? Vežbanje vam može samo pomoći da lakše prebrodite te "ženske dane". Pre treninga popijte lagani analgetik, naoružajte se dobrim sportskim grudnjakom i krenite u akciju. Nakon sat vremena osećaćete se preporođeno.

9. I baš sad imam potrebu za seksom ... Ovo je čista suprotnost velikim evolucijskim teorijama koje tvrde da su žene najviše zainteresovane za seksulani odonos u vreme ovulacije. Naime, istraživanja pokazuju da mnoge žene najviše žude za "akcijom" baš tokom menstruacije. Razlog tome može biti pad progesterona ili osećaj opuštenosti jer znaju da ne mogu da zatrudne.

Podsetimo, pomoć ugroženima u poplavama možete da pružite slanjem prazne poruke na 1003.

10. Super, opet su mi podvalili zelene jagode. Dosta mi je ovog dana!Imate osećaj kao da su svi protiv vas i kao da vam ništa ne ide od ruke. Mnoga istraživanja su pokazula da hormon koji izaziva bes nije pojačan samo tokom dana neposredno pre ciklusa, on se zapravo više luči i u prvih nekoliko dana nakon menstruacije. Zato, izdržite još koji dan!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs