ISTOČNJAČKA MEDICINA TVRDI

ONA JE NAŠE TREĆE PLUĆNO KRILO: Boja kože otkriva BEZ GREŠKE u kakvom stanju je naš organizam!

Koža zahteva unutrašnju i spoljašnju negu- i brže od bilo kog drugog organa ukazuje na naše unutrašnje stanje.

Lepi & Zdravi
16:49h Autor:
ONA JE NAŠE TREĆE PLUĆNO KRILO: Boja kože otkriva BEZ GREŠKE u kakvom stanju je naš organizam!
Foto: Shutterstock

Istočnjački medicinari tvrde da je koža "treće plućno krilo" te je veoma važno omogućiti joj da diše.

Zbog toga nosite odeću od prirodnih materijala, a negujte kožu preparatima bez hemikalija i sredstava koja zatvaraju pore. Koža zahteva unutrašnju i spoljašnju njegu i veoma brzo reaguje na tretman i ukazuje je li dobar ili loš.

Takođe, boja kože govori i o našem zdravlju

Normalna zdrava koža je čista, glatka, blago sjajna i neznatno vlažna. Ukoliko je drugačije može značiti da je u pitanju neko oboljenje. Lepa koža rezultat je uravnotežene ishrane i optimalne količine vode u telu.

Crvena koža ukazuje na višak masne i jake hrane koja je bogata šećerima, začinima, stimulansima i alkoholom. Crvena koža pokazuje da se radi o proširenim kapilarama, a postoji mogućnost i oboljenja pluća, organa disanja i/ili emocionalne nestabilnosti.

Žuta koža može značiti da se u organizam unose prevelike količine jaja, mesa i šargarepe. Takođe može se raditi o problemima sa žuči, jetrom i bubrezima.

Ljubičasta koža nastaje kada se konzumira previše sokova, slatkiša, lekova i namirnica sa mnogo aditiva. Mogu se pojaviti problemi sa crevima, probavom i hormonima, a emocije straha i očaja prilično su česte.

Bela koža odražava višak unosa životinjske hrane bogate mašću i solju. Upućuje na sužavanje krvnih žila i kapilara, kao i oboljenja jetre, slezine i limfe.

Plava koža je rezultat unosa viška soli, šećera, alkohola i raznih vrsta stimulansa. Plava koža je česta pojava kod osoba koje konzumiraju veće količine alkohola. Takođe upućuje na oslabljen rad jetre, slezine i gušterače. Emocije napetosti i ljutnje su česte.

Smeđa koža upućuje na crevne i probleme s varenjem, oboljenje bubrega i sistema za izlučivanje. Zna se pojaviti i kod osoba koje konzumiraju previše belančevina, masti, voća i šećera. Osobe mogu biti nepoverljive, povučene i stidljive.

Zelena koža odražava prevelik unos hemikalija i lekova. Može biti i znak razvoja cista i malignih oboljenja. Emocionalna nesigurnost je česta pojava kod osoba sa zelenom bojom kože.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs